23 / 04 / 2024

Uludağ'da 17 otel sezonu açtı

Uludağ'da 17 otel sezonu açtı

Uludağ'da 17 otel ve 19 mekanik tesisin kış sezonunu açtığını bildirdi



Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB), Uludağ Güzelleştirme Derneği ve Uludağ 1. Gelişim Bölgesi otel ve mekanik tesis işletmecileri, son günlerde Uludağ'a ilişkin hatalı, yanlış ve taraflı bilgilendirmenin yapıldığını ileri sürerek, 17 otel ve 19 mekanik tesisin kış sezonunu açtığını bildirdi.

GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren ve Uludağ Güzelleştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı ile Uludağ 1. Gelişim Bölgesi'ndeki 9 otel ve mekanik tesis işletmecisinin imzasının bulunduğu yazılı açıklamada, Uludağ'da toplam 18 otel, yaklaşık 5 bin yatak ve 23 mekanik tesisin bulunduğu belirtildi.

Uludağ'da, kayak pistlerinin 6 tepeye çıktığı, dolayısıyla kayak pistlerine ulaşmak için ortalama her bir tepeye 3 tesisten fazla ulaşım imkanı olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2009-2010 kış sezonunda Uludağ'da bulunan 18 otelin 17 tanesi ve bu otellere ait mekanik tesislerin tamamı açıktır ve faaliyete başlamıştır. Halihazırda çalışan bu mekanik tesisler ile Uludağ'ın tüm tepelerine 3 ayrı lift
alternatifi kullanarak çıkış yapma imkanı mevcuttur. Dolayısıyla Uludağ'da kış turizmini veya kayakseverlerin pistlere ulaşmasını engelleyici bir durum söz konusu değildir. Bizler Uludağ'da 17 otel ve 19 mekanik tesis ile hizmete devam etmekteyiz. Otellerimiz 2010 kış sezonuna hazırdır. Mekanik tesislerimiz, Uludağ'daki tüm kayak pistlerimizle hizmete hazırız."

Herhangi bir otelin veya mekanik tesisin otellerini veya tesislerini açıp açmamasının kendi ticari kararı olduğu ifade edilen açıklamada, "Uludağ bir markanın tesislerini kapatması ile zorlanacak veya hizmet aksaklığı yaşatacak bir kayak merkezi değildir. Uludağ hiç kimsenin ve hiçbir markanın tekelinde değildir" görüşüne yer verildi.

-İMAR PLANI SÜRECİ-
Uludağ'daki imar planı sürecine de değinilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"En son 20 sene önce yapılan imar planından bugüne kadar geçen süre zarfında oluşmuş bir takım imara aykırı ilavelerin oranı da Uludağ'ın genel inşaat alanı içerisinde yüzde 5'lik bir kısmıdır. Şehirlerimizde her gün mevzii imar planı tadilatları yapılmasına rağmen, imara aykırı yapılaşma oranının yüzde 60-80 oranında olduğu düşünüldüğünde, Uludağ'da ciddi bir aykırılık olmadığı dabir gerçektir. Halihazırda yaklaşık 20 sene sonra idare tarafından, söz konusu aykırılıkların giderilmesi için yeni bir imar planı çalışması da devam
etmektedir."

Açıklamada, tüm kayak pistleri ve 4 bin yatağı ile her iki bölgede kesintisiz hizmetin devam ettiği bildirildi.
AA


Geri Dön