25 / 04 / 2024

Ulusal Deniz Kirliliği Tatbikatı'nda gemi trafiği serbest olacak!

Ulusal Deniz Kirliliği Tatbikatı'nda gemi trafiği serbest olacak!

çevre ve şžehircilik Bakanlığı, Ulusal Deniz  Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı 'nın yapılacağı 28-29 Eylül tarihlerinde  İstanbul boğazının gemi trafiğine kapatılmayacağını, bildirdi



çevre ve şžehircilik Bakanlığı, Ulusal Deniz  Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı 'nın yapılacağı 28-29 Eylül tarihlerinde  İstanbul boğazının gemi trafiğine kapatılmayacağını, sadece tatbikatın yapılacağı  birkaç saat için kısa süreli bir aksama olacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tarihlerde İstanbul 'da  gerçekleştirilecek olan Ulusal Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatına ile  ilgili olarak bugün çeşitli basın-yayın organlarında yer alan haberlerin bazı  yanlış bilgiler içerdiği belirtildi. Tatbikatın yapılacağı iki gün boyunca İstanbul boğazının gemi trafiğine  kapatılmayacağı, sadece tatbikatın yapılacağı birkaç saat için kısa süreli bir  aksamanın olacağı ifade edildi.

Gemi trafiğinin birkaç saatliğine durdurulmasının yanı sıra alternatif  yöntemlerin de araştırıldığı kaydedilen açıklamada, tatbikatın Denizcilik  Müsteşarlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiği de vurgulandı.
                AA


Geri Dön