19 / 04 / 2024

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.



Bu Nasıl Ekonomi Gazetesi'nden Ömer Faruk Çiftçi'nin haberine göre Beyçelik holding satın alma görüşmelerini tam üç yıldır sürdürüyor. Holding'in CEO'su Baran Çelik, üç yıl önce ekonomik darboğaza giren ve kayyuma devredilen Veritas AG ile ilgilenmeye başladıklarını ve üç yıl süren pazarlıklar sonucunda ismini açıklamak istemeyen gizemli ortak ile yüzde 50 yüzde 50 Alman şirketini satın aldıklarını kaydetti.

Baran Çelik, Türkiye'de 2 fabrikası olan 7 farklı ülkede de toplamda 150 bin metrekarenin üzerinde üretim alanında başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya ve farklı sektörlere kauçuk parçalar üreten Veritas'ın bünyelerine katılmasıyla sac şekillendirme, şasi, gövde, kalıp ve iklimlendirmeye ilave olarak kauçuk parça üretiminin de eklemiş olduğunu belirtti.

Veritas AG'nin tüm fabrikalarında çalışan sayısının 3 bin civarında olduğunu kaydeden Çelik, üretim çeşitliliğini ve niteliğini artıracaklarını kaydetti.

Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasını kuruyor

Otomotiv tedarik sanayi, enerji ve iklimlendirme alanlarında 21 şirketi ve 6 bin çalışanı ile faaliyet gösteren Beyçelik Holding'in otomotiv, enerji ve iklimlendirme alanlarında toplam 6,3 milyar TL’lik üretim tesisi yatırımı bulunduğunu kaydeden Çelik, Beyçelik Gestamp’ın Bursa Teknoloji OSB (TEKNOSAB), Kocaeli ve Romanya’daki yatırımlarının da devam ettiğini belirtti. Üretim alanını 270 bin metrekareye çıkartmayı planlayan Beyçelik Gestamp, Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasını Kocaeli TOSB’de kuruyor. Beyçelik Holding, otomotiv grubunda halihazırda 4 bin kişiye istihdam sağlarken, yeni yatırımlarla bin 650 kişiye daha istihdam yaratacak. Warmhaus markasıyla iklimlendirme alanında yer alan Holding ayrıca Gesbey ile de Bandırma’da rüzgar türbini kulesi üretiyor.

Avrupa’nın en eski kauçuk işleme şirketi

Veritas AG’nin temelleri 1849’da William Elliott tarafından Berlin’de kurulan “Berliner Gummiwaarenfabrik”e dayanıyor. Almanya’nın en eski kauçuk işleme şirketi olan Veritas AG’nin Almanya’nın yanı sıra Bosna- Hersek, Avusturya, Macaristan, Çin ve Meksika’da üretim tesisleri bulunuyor. Veritas AG, Türkiye’de ise Gölcük ve Çerkezköy’de üretim yapıyor. Veritas AG, başta otomotiv endüstrisi olmak üzere pek çok sektöre yakıt hattı sistemleri, hava kanalı sistemleri, akülerin, turboşarjların ve şanzımanların termal yönetimini sağlamaya yönelik soğutma hatları, zararlı emisyonları ve partikül maddeyi azaltarak hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı hatlar ile sönümleme, sızdırmazlık işlevleri için bileşenler ve modüller üretiyor. Şirket otomotiv endüstrisindeki  dönüşüm ve trendler doğrultusunda  e-yakıtlar, hibrit, hidrojen veya tamamen elektrikli araçlar için hat sistemleri ve modüller üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. (Ekonomim)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön