24 / 04 / 2024

Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı 9-12 Nisan 2015'te gerçekleştirilecek!

Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı 9-12 Nisan 2015'te gerçekleştirilecek!

Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, 9-12 Nisan 2015'te sektörü 14'üncü kez bir araya getirecek. İki yılda bir düzenlenen fuara, çok sayıda yerli ve yabana firmanın katılması bekleniyor.




İstanbul Fuar Hizmetleri tarafından 1992'den beri organize edilen ve Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından desteklenen Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, 9-12 Nisan 2015'te sektörü 14'üncü kez bir araya getirecek. İki yılda bir düzenlenen fuara, çok sayıda yerli ve yabana firmanın katılması bekleniyor. Asansör İstanbul Fuarı'nın Uzakdoğu dışında düzenlenen dünyanın iki büyük fuarından birisi olduğunu savunan İFO İstanbul Fuar Hizmetleri İcra Komitesi Başkam Zekeriya Aytemur, fuarın, 72 ülkeden ağırladığı profesyonel ziyaretçilerle sektörün yeni dış pazarlara açılmasına ve var olan pazarlardaki payının büyümesine önemli bir katkı sağladığını kaydetti. 


ELA (European Lift Association)'da Türkiye'yi temsil eden ve AYSAD taralından fuara paralel olarak düzenlenen etkinliklerin, fuan bir zirve haline getirdiğini söyleyen Aytemur, aynca fuar sırasında Avrupa'da ve Türkiye'de sektörü yönlendiren isimlerin de sunumlar yaptığını aktardı. Gündemdeki kentsel dönüşüm projelerinin önümüzdeki 10 yıl boyunca yeni asansör' ihtiyacında ciddi bir artış yaratacağına dikkat çeken Aytemur, "Bu sayıya çevre ülkelerdeki yeni asansör ihtiyaçlan da eklendiğinde, pazarın büyümeye devam edeceği görülebiliyor. Standartlar ve direktiflerdeki değişikliklerle birlikte, asansörlerin yıllık muayenesi ile ilgili yeni düzenlemeler; 'modernizasyon' (yenileme) pazarını da büyütüyor. Diğer bir gündem de engelliler için yapılması gereken zorunlu düzenlemeler. Tüm bunlar sektörün yalnızca kısa dönemde değil, orta ve uzun vadede büyümeye devam edeceğine işaret ediyor" dedi. Bu yıl 4-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası 13. Asansör Fuarı'na 27 ülkeden 390 firmanın katıldığı bilgisini veren Aytemur, fuarı dört gün boyunca 72 ülkeden, 5 bin 632'si yurtdışı olmak üzere toplam 26 bin 638 profesyonel ziyaretçiyi ağırladığım açıkladı. 


Dünya


Geri Dön