25 / 04 / 2024

Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği-Türkiye İMSAD tarafından hayata geçirilen, sektörün en büyük etkinliklerinden biri olacak Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, bu yıl 5 Kasım Salı günü gerçekleşecek.



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği-Türkiye İMSAD tarafından hayata geçirilen sektörün en büyük etkinliklerinden biri arasında yer alan ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, bu yıl 5 Kasım Salı günü ‘Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’ temasıyla İstanbul’da düzenlenecek. Toplam üretimi, dış ticaret hacmi ve istihdamdaki payının yanı sıra etkili birçok sektörle yakın ilişkisinden dolayı ülke için stratejik öneme sahip inşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, ‘9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ ile sektörü yönlendirecek.

2018 verilerine göre inşaat malzemeleri sanayisi, 85 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğü olurken, dış pazarda ise 21,5 milyar dolar büyüklüğüne sahip oldu. İnşaat malzemeleri sanayi, otomotiv ve hazır giyimden sonra en çok ihracat yapan 3. sektör olarak açıklandı.

9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde, ihracat hacminde yaşanan ivmenin sürekliliği için neler yapılmalı, mevcut pazarların dışında kalan bölgelere de odaklanıp sınırları ne şekilde aşmalı konusu masada konuşulacak.

‘Rekabeti Bozanlar-Maverik Sendromu’

2 ayrı oturum olarak gerçekleşecek zirvenin öğleden önceki ‘Rekabeti Bozanlar-Maverik Sendromu’ oturumunda ihracatımızı arttırmayı amaçlarken dikkat etmemiz ve yapmamamız gerekenler, iş etiği, kurumsal strateji, yurtdışında marka korumanın önemi ve yurtdışı rekabette marka itibarı konuları ele alınacak. Öğleden sonra düzenlenecek ‘Sınırsız Ticaret’ başlıklı oturumda ise ihracatımızı artırabilmek için çözmemiz gereken sorunlar, karayolu kadar demiryolu, deniz ve havayolu lojistiği ve tedarik zinciri ile ilgili yapılması gerekenler, birlikte hareket ederek dış ticaret performansını artırmanın yolları, ihracatta finansman konusu ve dış ticarette rekabet halinde olmak için müşavirlik sektörünün önemi gibi konular irdelenecek.

‘Markaların Rekabeti’ ve ‘Uyvar Önünde Bir Türk’ başlıklı sohbet oturumlarının moderatörü Defne Sarısoy olacak. Ayrıca yerli ve yabancı konuşmacılar ‘Rekabette Oyun Teorisi’, ‘Küreselleşme’, ‘Herkes İçin Arttırılmış Gerçeklik’, ‘İnşaat Sektöründe Bilgi Daha İyi Nasıl Yönetilir?’ başlıklı özel sunumlar düzenlenecek.

Zirvede buildingSMART Türkiye Buluşması

Zirvede eş zamanlı olarak ‘Rekabetin Sayısal Hali’ başlıklı buildingSMART Türkiye Buluşması düzenlenecek. Her biri alanında uzman yabancı konuşmacılar, ‘openBIM; Hareket, Zihniyet ve Teknoloji’, ‘openBIM Eğitiminde Global Kriter: bSI Sertifikası’, ‘İnşaat Endüstrisinin Amazon Dönemi’ başlıklı özel sunumlarını katılımcılara anlatılacak.

İş, ekonomi, medya ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı ‘9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde sektörün her kesiminden 500’ü aşkın katılımcı bir araya gelecek.


 


Geri Dön