23 / 04 / 2024

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016!

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016!

Mimarların da dahil edildiği; nitelikli yabancı iş gücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.



Nitelikli yabancı iş gücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.


Tasarı gereğince; Türkiye'de bir yükseköğretim kurumunun mühendislik ve mimarlık fakültelerinde veya yurt dışında ilgili ülke makamları ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir yükseköğretim kurumunda tamamlayarak mühendis ve mimar unvanlarını almış olan yabancılar, proje bazlı ve geçici süreyle çalışma izni alarak mühendislik ve mimarlık mesleklerini yapabilecek.


Dün gerçekleşen toplantıda Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal tasarı hakkında şu şekilde değerlendirmede bulundu;


"TMMOB yabancı mühendis, mimar, şehir plancılarının bu ülkede çalışmasını öngörmüştür, bununla ilgili belirli kriterleri vardır, TMMOB'un buna itirazı zaten söz konusu değildir, bu da burada açık bir biçimde ortaya çıkmaktadır.


Tasarının yasalaşması durumunda mühendis, mimar, şehir plancılarımızın kendi ülkelerinde mülteci ve ucuz iş gücü konumuna düşürülecekleri açıktır. Meslektaşlarımız arasında mevcut olan işsizlik daha da artacaktır."


Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016 tam metni için tıklayın



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön