19 / 03 / 2024

Ulusoy: Yenikapı miting alanı yüzer iskele olsun

Ulusoy: Yenikapı miting alanı yüzer iskele olsun

Yenikapı meydanının yılda 4 gün kullanıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Sadece 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapılabilir. Galataport özelleşti. 80 geminin iptali demek" dedi.



Yenikapı miting meydanının yılda 4 gün kullanıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Sadece 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapılabilir. 

Galataport özelleşti. 80 geminin iptali demek. Efes, Kuşadası,  İzmir  kaybedecek. Yenikapı olabilir, Kuzey Avrupa'da örnekleri var" dedi.

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya ile yaşanan krizi katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. '1 yıldır Yenikapı'ya bir liman istiyorum' şeklinde konuşan Ulusoy, Rus pazarındaki kayıpları telafi etmek için Yenikapı'ya liman önerisini tekrar gündeme getirdi.


'Yenikapı miting alanının bulunduğu yere kruvaziyer yüzer liman yapılabilir. Sarayburnu'nun devreye girmesi kayıplarımızı bir nebze önleyecektir " dedi. 

"Galataport özelleştirilmiş, gemiler yanaşamayacak, 80 tane geminin iptali demek 400 bin kişi demek. Bu olduğunda Efes, Kuşadası gezileri duracak. Kuşadası limanı da 80 gemi kaybedecek. İzmir kaybedecek" şeklinde konuşan Ulusoy, "Oraya 2 tane hangar yapabilir. Otobüslerin çekileceği alan çok müsait, derinlik iyi. Sarayburnu, 200 metre gemüerin yanaşabüeceği yer ama küçük gemiler geliyor. Gemüer 10-15 katlı, 5 bin kişilik, içinde kalp ameliyatının yapılabildiği gemiler. Bu gemileri kaçırmamak lazım. 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapüabilir. Kuzey Avrupa'da var. Bunun miting meydanı senede 4 gün kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul'u o yöreyi çok iyi biliyor. 

İnanıyorum ki Sarayburnu'nun devreye girmesi İstanbul için bizim kayıplarımızı önleyecektir" dedi. 


Gelecek yılların programlarını yaparken, "Ruslar gelecekmiş gibi" hareket ettiklerini ve bu yüzden de diğer pazarlara yönelmediklerini belirten Ulusoy, "Demek ki tedbirli olarak 'B' planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız" dedi. 


Ulusoy, TÜRSAB'ın 22. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilmesini, "Yeniden seçilmedik, görevimize devam ediyoruz" şeklinde değerlendirdi. Görevinin sonunda 20. yılını tamamlayacağını dile getiren Ulusoy, yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. Ulusoy, yarım kalan işlerini sürdürerek, günün şartlarına ayak uydurmaya çalıştıklarını, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, acentelerin havayolu şirketleriyle mücadelesine katkı sağlamak istediklerini aktardı. Türk turizminde, özellikle bu dönemde seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı mücadeleleri olduğunu ifade eden Ulusoy, "Bize bugün anlayış gösterenler, zamanında anlayış göstermiş ve bizi dinlemiş olsalardı, tecrübelerimizden istifa etmiş olurlardı" diye konuştu. 


Dünya




Geri Dön