19 / 04 / 2024

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu inşaatının Atakent durağındaki son tünel açma çalışmasını incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hattın 2022 sonunda açılacağını belirtti. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı 2017'de durdurulan ve 20 Eylül 2019’da inşaatına tekrar başlanan 11 duraklı Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın Ümraniye Atakent durağındaki tünel açma makinesinin çıkışını canlı olarak izledi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; TBM cihazının (Tunel Boring Machine-Tünel Açma Makinesi), son beton bloku delme işlemini, çalışanlarla beraberf izleyen İmamoğlu, Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den çalışmalara ilişkin bilgi aldı. İmamoğlu ve çalışanlar, delme işleminin tamamlanmasını alkışlarla kutladı.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

Yerin 42 metre altında hattın geldiği son noktaya ilişkin bilgileri paylaşan İmamoğlu, şöyle konuştu:

-TBM’in çıkışını izledik hep beraber. Göreve geldiğimizde, duran hatlarımızdan birisiydi. Kaynak oluşturmamızla beraber hızla başladığımız noktadayız.

Son durağa devam edecek buradan hattımız. Şimdi Ümraniye’deki durağımızdan Çekmeköy’e doğru yola çıkacak. Bir de tabi bunun güneyi var, Göztepe’ye doğru devam edecek kısmı var.

-Hazırlıklar yapılıyor ve inşallah yıl sonuna doğru orada da harekete geçeceğiz. Bu demek oluyor ki, 2021’in sonunda tünel işlerimiz hemen hemen bitirilmiş olacak. Hattın 2022'nin sonunda açılmasını planlıyoruz.

SAATTE TEK YÖNDE 44 BİN YOLCU TAŞIYACAK

Tam otomatik sürücüsüz özelliği ile 13 kilometre uzunluğundaki M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı, 11 istasyondan oluşuyor. Saatte tek yönde 44 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak olan M12 hattı; Çarşı istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile, Yeni Sahra istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile, Göztepe istasyonunda da  Marmaray  ile entegre edilecek. Hatta; 60. Yıl Parkı, Göztepe, Sahrayıcedit, Yeni Sahra, Ataşehir, Finans Merkezi, Site, Atakent, Çarşı, SBÜ Hastanesi ve Kazım Karabekir istasyonları bulunacak. 

İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 28 Ekim'de açılıyor!


Geri Dön