28 / 03 / 2024

Ümraniye Belediye Binası Güvenli Yeşil Bina mı olacak?

Ümraniye Belediye Binası Güvenli Yeşil Bina mı olacak?

Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikası kapsamında belgelendirme çalışmaları için incelemeye alındı.



Belediyeye gelen vatandaşların ve çalışan personelin sağlığını düşünen Başkan Hasan Can, söz konusu ölçümleri yaptırarak gerekli önlemleri aldırıyor.Ümraniye Belediyesi, TSE tarafından tescillenmiş bir belediye olarak her yıl TSE baş denetçileri tarafından denetime tabi tutuluyor. “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’’ almaya hak kazanmış bir kurum olan Ümraniye Belediyesi, kalitenin sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalara devam ediyor.



2013 yılında yapımı tamamlanan, enerji verimliliği ve modern mimarisi ile öncü bir donanıma sahip olan akıllı bina statüsündeki Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası, TSE tarafından verilen “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikası kapsamında birçok alanda denetime alındı.




Denetimlerin ilki; Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Bu sayede TSE denetçileri, “Güvenli Yeşil Bina’’ çalışmaları kapsamında, başta personelin kullandığı cihazlar olmak üzerebelediye binası içerisindeki elektromanyetik radyasyon seviyesini kontrol edecek. Elektromanyetik kirlilik değerlendirmesi yapılarak, Ümraniye Belediyesi’ne verilecek olan belgeye söz konusu değerlendirmelerin hepsi puan olarak yansıyacak. Denetçiler tarafından başlatılan kontrollerin ilk gününde, belediye binasının bütün ofislerinde elektromanyetik alan seviyesi hem düşük frekanslar, hem de yüksek frekanslarda ölçülüyor. Bu ölçümlerle, binanın elektrik tesisatı ile kullanılan bilgisayar ve yazıcı gibi elektronik malzemelerden dolayı oluşan elektromanyetik radyasyonun oranı belirleniyor.

Belirli aralıklarla birçok alanda devam edecek olan denetimler kısa sürede sonuçlandırılacak. Denetimler sonucunda Ümraniye Belediyesi'nin “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikasını almaya hak kazanan kamu binası unvanını alması bekleniyor.


Geri Dön