29 / 03 / 2024

Ümraniye Belediyesi, Bosna'da kültür merkezi açtı!

Ümraniye Belediyesi, Bosna'da kültür merkezi açtı!

Bosna Hersekin Fojnica kentinde Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezi görkemli bir törenle hizmete girdi. Açılışa Bakan Bağış da katıldı



Ümraniye Belediyesi tarafından Bosna Hersekin Fojnica kentinde yaptırılan kültür merkezi hizmete açıldı. İki kardeş şehir arasında kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi amacıyla yaptırılan ve bin metrekare kapalı alana sahip olan Fojnica Kültür Merkezi, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fojnica Belediye Başkanı Salkan Merdzanic, Bosna Hersek Reisul Uleması Dr. Mustafa Ceriç, Türkiyeden katılan bürokratlar ve çok sayıda Bosnalı Müslümanların katıldığı büyük bir törenle hizmete açıldı.

Toplantı odası, Konferans odası, çok amaçlı sınıf, bilgisayar sınıfı, kitaplık, öğretmen odası ve danışman odasını içinde barındıran kültür merkezi, Selçuklu Mimarisi esas alınarak yapıldı. Üç kattan oluşan kültür merkezinin bir de terası bulunuyor. Son teknolojik donanımlarla yapılan kült ür merkezinin girişide dolgu ve sert peyzajla yapıldı.Ayrıca iç mekânların döşemelerinde zemin kat ve merdivenler için granit, diğer katlar için seramik seçilmesi, kültür merkezi zeminlerinin yoğun kullanımda dahi uzun ömürlü olması ve kolay temizlenebilmesini sağlayacak.

Kültür merkezinin açılışında konuşan Egemen Bağış, kardeşliğin ve barışın mührünü bu kültür merkeziyle bir kez daha vurmakta olduklarını ifade etti. Bağış, Bosna-Hersekin bütün şehirleri kardeş şehridir, bütün insanları Türkiyenin kardeşidir. Bizim yüreklerimiz ortak çarpıyor dedi.

KARDEŞLİĞİN VE BARIŞIN MÜHRÜ

Fojnica kentindeki açılışa AB Bakanı Egemen Bağış, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı. Bağış törende yaptığı konuşmada, kardeşliğin ve barışın mührünü, bu kültür merkeziyle bir kez daha vurduklarını belirtti (üstte). Toplantı odası, konferans salonu,çok amaçlı sınıf, bilgisayar sınıfı, kitaplık, öğretmen odasını içinde barındıran kültür merkezi, Selçuklu mimarisi esas alınarak yapıldı.
Türkiye


Geri Dön