26 / 04 / 2024

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.



CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Canan Kaftancıoğlu, Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alanın riskli alan kararının Danıştay tarafından hukuka aykırı olarak görüldüğünü ve karar için iptal kararı alındığını belirtti.

İstanbul'da Ümraniye'deki Elmalıkent Mahallesi'nde 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kasım 2020'de riskli alan olarak ilan edilmişti. CHP'den, “Depremi gerekçe göstererek yeni rant yaratacaklar” şeklinde itirazlar yapılarak karar tepki gösterildi. 

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi ndeki riskli alan kararına Danıştay dan dur!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yanlış hesap yargıdan döndü” diyerek  konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, Danıştay'ın, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Ümraniye kararının hukuka aykırı olduğu kararını verdiğini açıkladı.

Kaftancıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Danıştay Elmalıkent Mahallesi'nde bulunan ve büyük bir bölümü yeşil alan olan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edilen kararı iptal etti.”

İstanbul Beşiktaş Akat Mahallesi için riskli alan kararı!


Geri Dön