25 / 04 / 2024

Ümraniye Hekimbaşı'da modern tesisler inşa edildi!

Ümraniye Hekimbaşı'da modern tesisler inşa edildi!

1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'da bulunan dev çöp alanında metan gazı patlaması sonucunda 39 kişinin öldüğü alanda futbol, tenis, voleybol, basketbol ve her türlü sporun yapılabildiği modern tesisler yükseliyor.



Türkiye'de insan yaşamına verilen önem sayesinde büyük sıçrama kaydetti. Özellikle çevre kirliliği, 2002 yılı öncesi Türkiye'sinde içler acısı hallerdeydi. Bunlardan en iyi örnek ise 1993 Ümraniye Hekimbaşı'da bulunan dev çöp alanının biriken metan gazının bir yanardağ gibi patlama olayıydı. 4.5 yıl boyunca gelişigüzel şekilde, kontrolsüz halde biriktirilen çöplerin bulunduğu alanda şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayda 27 vatandaş öldü, 12 kişi ise kayboldu. Kaybolanların cansız bedenlerine bir türlü ulaşılamadı.


 Ümraniye Hekimbaşı da modern tesisler inşa edildi!



 Ümraniye Hekimbaşı da modern tesisler inşa edildi!


Bu feci olaydan sonra İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında iki ayrı modern çöp depolama tesisi kuruldu. Hekimbaşı çöplüğünün bulunduğu alan ise yemyeşil görünümüyle çağdaş bir tesisle donatıldı. Spor kompleksi ve kafe restoranla donatılan Hekimbaşı'da ikamet eden vatandaşlar durumlarından oldukça memnun. Hekimbaşı sakinleri, İstanbul'un bir daha çöplük haline gelmemesi için 16 Nisan referandumunda 'evet' oyu vereceklerini söylüyor.


YAŞANABİLİR ŞEHİR OLDU


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da yaşanan değişime dikkat çekiyor. Başkan Hasan Can, "Burada hem amatör hem profesyonel sporcuların basketbol, voleybol, futbol, tenis, atletizm vb. birçok spor dallarında müsabaka yapabilecekleri alanlar oluşturduk. Vefat edenlerin anısına yapılan anıt yenilendi. Var olan parkı da yeniledik ve Belediye Meclisi'nden karar çıkartarak parka "28 Nisan Parkı" adını verdik. Son 13 yılda Ümraniye'yi yaşanabilir, müreffeh şehir yaptık. Ümraniye'nin imajını değiştirdik, Ümraniyeliler bugün rahatlıkla 'Biz Ümraniyeliyiz' diyebilme gururunu yaşıyor" dedi.



Sabah


Geri Dön