29 / 03 / 2024

Ümraniye Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi açıldı!

Ümraniye Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi açıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kızılay Hizmet Binası, Kan Alma Merkezi ve 2 temel atma töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından gerçekleştirildi.



Ümraniye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 5 tesisin açılışı ve 2 temel atma töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılış ve temel atma törenlerinin ardından Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Ümraniye Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi’nin açılışını yoğun kalabalık ile gerçekleştirdi.  


Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’de başlattığı hizmet seferberliğini aralıksız sürdüren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi, aile sağlığı merkezleri, muhtarlık ve bilgi evi açılışlarının yanı sıra yeni yapılacak 2 yeni aile sağlığı merkezlerinin temel atma töreni, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.  Tören, Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları grubu gösterisi ile başladı.

Aynı gün içinde, belirli saat aralıklarıyla yapılan toplu açılış ve temel atma törenlerine Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç Dr. Kamil Özdil, Ak Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Kızılay Ümraniye Şube Başkanı Ali Şentürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Teşkilat Mensupları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Ümraniye Kızılay Şube Başkanı Ali Şentürk yaptığı konuşmasında, “ Kızılay, Ülkemizde ve Dünya’da meydana gelen doğal afet ve insanlık dramının yaşandığı her yerde en kısa zamanda hiçbir ayrım yapmaksızın; dil, din ve ırk gözetmeden mağdur ve mazlum insanların yardımına koşan ve adından sıkça söz ettiren bir kurumuz. Ümraniye Kızılay Hizmet Binasının yapılmasına vesile olan, tabiri caizse bize anahtar teslimi yapan çok kıymetli Belediye Başkanı Hasan Can beyefendiye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu Kızılay Hizmet Binası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “2002 yılı öncesi Kızılay ile bugünkü Kızılay’ı bir düşünün! Ve AK kadroların bu ülkeye neler kazandırdığını bir kez daha görelim. Kızılay Kan Merkezi’ni Ümraniye’ye kazandıran değerli Belediye Başkanı Hasan Can beyefendiye teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Ümraniye’mize teşrif ettiği için teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum’’ dedi.


BAŞKAN HASAN CAN; “KIZILAY HİZMET BİNASI VE KAN ALMA MERKEZİMİZİN, ÜMRANİYEMİZE VE KIZILAYIMIZA HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENAB-I ALLAH’TAN NİYAZ EDİYORUM”


Kızılay gerçekten can dostu, kötü gün dostu diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Kızılay Afet gününde, felaket gününde yaraları sarmak için koşan bir kurumumuzdur” dedi. Bir damla kan, bir damla can düşüncesiyle kan toplama merkezi açtıklarını dile getiren Başkan Hasan Can; “Gördüğünüz gibi Ümraniye’mizin merkezinde bu Kızılay Hizmet binamızı inşa etmek nasip oldu. Biz Türkiye sevdası AK kadroların, yüreğini yaktığı gibi bütün dünyayı da aydınlatıyor. İnşallah 7 Haziran’da milletimizin 3 dönem boyunca gösterdiği teveccüh 4. Dönemde de Allah nasip ederse büyük bir coşku ile sandıklara pozitif olarak yansıyacaktır. Hizmetimiz Türkiye için, hizmetimiz insanımız için! 13 yıl boyunca yaptığımız hizmetleri kimsenin bir daha söküp atamayacağı kadar kalıcı bir hale getirmek adına milletimizin desteğinin daha büyük olmasını talep ediyoruz. Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezimizin, Ümraniye’mize ve Kızılay’ımıza hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.


Konuşmasına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ederek başlayan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “ Bize güvenen, bizi teşvik eden Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyorum. Çünkü bize inandıkları için güvenli kan temin projesindeki protokolümüzü yenilediler. Türk kök projesini Türk Kızılay’ı ile beraber hayata geçirdikleri için, artık kanserli çocuklarımızın ve lösemili çocuklarımızın yurt dışında kemik iliği aramasına da son verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın ve Devlet büyüklerimizin özellikle 2005 yılında güvenli kan temin projesini ortaya koyarak Türk Kızılayı’na güvenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere verdiği desteğe de ne kadar şükran duysak azdır” dedi.


BAKAN DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU; “TÜRK KIZILAYI, TÜRK MİLLETİNİN YÜZ AKIDIR”


Aile Sağlığı Merkezleri ile Ümraniye Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi’nin Ümraniyelilere hayırlı olmasını dileyen Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türk Kızılay’ının kurulduğu günden bu güne mağdur ve mazlum insanların yanında olduğunu belirtti. Son 10 yılda Dünya’nın her köşesinde Türk Kızılayı’nın olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu; “ Türk Kızılayı, Türk milletinin yüz akıdır. Geleceğe umut ve güvenle bakmak isteyenlerin yanında olan bir cemiyetimiz. Ben bu anlamda Türk Kızılayı’nın çok değerli Genel Başkanını ve çok değerli gönüldaşlarını tebrik ediyorum. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı olarak, birçok konuda özellikle de kan konusunda Türk Kızılayı hep yanımızda oldu. Türk Kızılayı ile Bağış yapmanın alt yapısını kurduk. Şu anda 50 bini yakaladığımız kemik iliği bağışçı sayısını arttırarak, inşallah 250 binli rakamlara ulaşabilmeyi amaçlıyoruz. Bu rakamı yakaladığımızda hem kendi insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebileceğiz, hem de o anne ve babaya umut olabileceğiz. Gencecik çocukların hayata bağlanmaları, daha güçlü olmaları ve insanlığa bu anlamda katkı sağlayabilmesi adına Türk milletine yakışabileni yapmak için hedefimiz 250 bini yakalamak. Bütün bu vizyonların oluşmasında duayı ve alkışı hak eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır’’ dedi. 


Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve AK kadrolar ile birlikte yürüyeceğiz diyen Bakan Müezzinoğlu; “Milletimizin hayallerini ve hedeflerini tek tek gerçekleştireceğiz. İnşallah milletimizin yarınlarını bugünden daha güzel edeceğiz. Özellikle çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can kardeşimize teşekkür ediyoruz.  Ümraniye Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi halkımıza hayırlı olsun. Hepinize sevgilerimi sunuyorum’’ diyerek sözlerine son verdi. 

Yapılan konuşmaların ardından hizmete açılan Ümraniye Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi için kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra protokol açılışı yapılan Kan Merkezini gezdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na günün anlam ve önemine binaen bir tablo takdim etti. 






Geri Dön