19 / 04 / 2024

Ümraniye'deki 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Ümraniye'deki 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2B alanlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hale gelmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.




Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, borçsuz belediye ve kulüp için yapılan finansal planları anlattı. Başkan Hasan Can, “Muhammen bütçemizi afaki değil, realist bir şekilde yapmış olduğumuz için, ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Bütçemizin yarısından fazlası hizmet ve ilçe için yatırımlarına harcanıyor. Ümraniye’de şu anda 315 bin yapı stoku var, bunun 185 bini bizim zamanımızda, yani son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 62’ye tekabül ediyor. 185 binin 85 bini de eski binaların yıkılıp yerine yeni binalar yapılmasıyla inşa edildi. Biz bunları imar planlarını uygulayarak, vatandaşların önüne alternatifler sunarak, başka bir kurum ya da kuruluşla ortaklığımız olmadan yapıyoruz. Böylece hem vatandaş mutlu oluyor, hem de borçsuz yürüyebiliyoruz” dedi.

 

2B alanlarıyla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Hasan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hale gelmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1/1000’lik planlarımızı inceledik, planların animasyonla da anlatımını da yapacağız, kasımda kendi meclisimizden, sonra da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden 1/1000’lik planlarımızı geçireceğiz” dedi. Sosyal yaşantıya etkisiyle birlikte İstanbul Finans Merkezi’ni de anlatan Başkan Can; “Sanayi şehrinden, finans şehrine dönüştük. Anadolu Yakasında ticaretin merkezi olduk. Metro hatlarıyla birlikte ticaretin merkezi olmaya altyapı olarak da tam olarak hazır olacağız” dedi. 

 

Ümraniye’de arazi sahibi olmakla ilgili de bilgilendirmeler yapan Başkan Can; “Ümraniye’de çok büyük bir alan 2B arazilerinin imara açılmasıyla işlenen bir hale gelecek, dolayısıyla bunların hepsi yatırım fırsatları için önemli noktalar” diye konuştu.

 

Ümraniye Belediyesi


 


Geri Dön