19 / 04 / 2024

Mehmet Ekinci Eyyübiye'deki işçilere konut müjdesi verdi!

Mehmet Ekinci Eyyübiye'deki işçilere konut müjdesi verdi!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gece saatlerinde buluştuğu İnşaat ve Yapıcı ustalarına konut müjdesi vererek Ankara'da yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve en hızlı şekilde bunun hareketine geçeceklerini söyledi.



Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanı Emin Demirkol ve üyeleri ile bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "elleri nasırlı yakaları kirli' emekçi kardeşlerimizin daima yanındayız "sözünü yineleyerek, işçilere konut noktasında müjdeli haber verdi. 


Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğini ziyaret ederek burada yaklaşık 300 işçi ve usta ile buluşan Mehmet Ekinci, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, ustalardan ise gelen sorun ve talepleri dinledi. Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal da Başkan Ekinci'ye eşlik etti. 

Eyyübiye İlçesinin en büyük sorunu olan konutla ilgili açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; "Her zaman buraya geldiğimde hakikaten ne kadar stres varsa dışarıda kalıyor. Çünkü hep ifade ettiğimiz gibi yakası kirli, eli nasırlı, alın teri ile geçimini sağlayan insanlara bizler bir şeyler yapmak istiyoruz, bir şeyler üretmek istiyoruz. Sizlerin bizlerden neler beklediğinizi biliyoruz, ne talep ettiklerinizi biliyoruz. Bizler daha önce buraya geldiğimizde konut ile ilgili sizlere söz vermiştik. Bu konut konusunda sadece sizinle ilgili değil, Eyyübiye konusunda da sıkıntıların olduğunu biliyorsunuz. Konut ile ilgili sıkıntıları Toki ile görüşüp bir aşamaya geldik. Daha önce bireysel anlamda görüştüğümüzde siz yer olayını tahsis edin biz kendi konutumuzu kendimiz yaparız dedik. Başkalarına ev bark yapanlar biraz da kendilerine ev bark yapsınlar diye sizlere arsa sözümüz vardı. Bizler o verdiğimiz sözü inşallah en kısa sürede tutuyoruz. Bu konuda inancımızda, ekibimizde tam, sizin gibi gönüldaşlarımız da bizimle beraber Allah'ın izniyle bu sorunlarımızın üstesinden bir bir geleceğiz. Cenabı Hak hiç kimseye kaldıramayacağı bir yükü yüklemez. Madem böyle bir yük yüklenmiş, inşallah bizlerde bu yükün altında iyi bir şekilde kalkacağız. Sizlerin aklında nasıl bir proje varsa bununla ilgili mutlaka bir çalışmamız, bir faaliyetimiz vardır. Gece, gündüz arkadaşlarımızla koşturmaya devam ediyoruz. Ama bu yeterli mi? Tabi ki değil. Bugünden, yarından çözülecek bir durum değil. Bazı sorunların çözümü için meclisten bir karar çıkması gerek. 


Bazı sorunların çözümü için karşılıklı kurumlar arasında koordinasyon olması gerekiyor. Bazı sorunların kalmaması için burada gerek düşünce birliği, gerek duygu birliğinin de o ilgili taraflarda olması gerekiyor. Bana sorarsanız, bana deseler ki Dünyanın en zor ilçesi, Türkiye'nin en zor ilçesi olduğu kesindir de böyle bir yerde mi belediye başkanlığı yapmak isterseniz, yoksa İstanbul'da Beyoğlu'nda mı yapmak istersin diye sorarlarsa vallahi, billahi Eyyübiye derim. Çünkü bizim derdimiz insanların sorunlarını çözmek. Gelişmiş dört dörtlük bir ilde, ilçe de ben ne yapabilirim ki. Yapacağım bir şey yoksa o zaman dünyaya gelmenin ne anlamı var. Bir şeyleri değiştirmek için sorunların olduğu yerde bizim tabi ki aksiyon ortaya koymamız lazım. Bu anlamda da iftihar ediyorum. Cenabı Hakka her zaman şükrediyorum. İyi ki Eyyübiye gibi bir yerde güzel bir görev tebliğ edildi. Bu sorunların çözümü noktasında da siz değerli arkadaşlarla, çok değerli destek veren halkımızla beraber Eyyübiye gibi bir yerde çalışmak, onlarla beraber yol yürümek, onların dertleri ile dertlenmek bizler için belki de mükâfatların en büyüğüdür. "dedi.

Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanı Emin Demirkol'da şunları söyledi;'' Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye bizlerle ilgilendiği için, bizlerin sorunlarını çözme noktasında yardımcı olduğu için çok teşekkür ederiz. Başkanımızın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. '' 

Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal ise, '' Son günlerde geçen yaklaşık bir yıl önce bu mesleğin yeterlilik belgesi ile ilgili bir yasa çıkmıştı. Ve bu 1 yıl uzatıldı. Yani bu süre 10 gün süre sonra bitiyor. Bundan sonra tüm işçi kardeşlerimiz kesinlikle mesleği yeterlilik belgesi almak şartı getirildi. Bu yeterlilik belgesi olmayan arkadaşlar olursa buda müteahhitte yüklü miktarda ceza gelecektir. Dolayısıyla müteahhitte bu işçi kardeşlerimizi çalıştıramayacak. " ifadelerini kullandı.


Gap Gündemi



Önerilen Bağlantı :


Geri Dön