19 / 04 / 2024

Ümraniye'deki göçükle ilgili soruşturma başlatıldı!

Ümraniye'deki göçükle ilgili soruşturma başlatıldı!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği göçükle ilgili soruşturma başlattı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye'de 2 kişininyaşamını yitirdiği göçükle ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.30 sıralarında Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi civarında devam eden Ümraniye-Bostancı metro inşaatında göçük meydana geldiği ve 2 kişinin göçük altında kaldığına dair ihbarda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yapılan Açıklamada, ilk belirlemelere göre, göçük altında kalan kişilerin Günay Halat ve Mehmet Altun adlı özel güvenlik görevlileri olduğu belirtildi.

Bölgede AFAD, AKUT ve itfaiye görevlilerinin yaptığı çalışmalar sonucu bugün 08.30 civarında Mehmet Altun'un cesedine ulaşıldığı aktarılan açıklamada, cesedin otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi'ne gönderildiği belirtildi.

Gerçekleştirilen açıklamada, Günay Halat'ın cesedinin de 14.10 civarında göçük altından çıkarıldığı adli muayene ve otopsi yapılması amacıyla gerekli çalışmaların derhal başlatıldığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgili kolluk birimlerine can güvenliği riski bertaraf edildikten sonra olay yerinde kapsamlı inceleme yapılması talimatı verildiği belirtilen açıklamada, inşaatın sahibi, teknik sorumlusu, personelden sorumlu görevliler ile ilgili diğer kişilerin kimliklerinin tespiti ve savunmalarının alınması, tanık beyanlarına başvurulması ve olay anına ait kamera görüntülerinin temin edilip incelenmesi yönünde de talimat verildiği bildirildi.

Yapılan Açıklamada, kolluk birimleriyle sürekli irtibat halinde olunarak gelişmelerin takip edildiği ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!


Geri Dön