19 / 04 / 2024

Ümraniye’deki Özel Eğitim Okulları’nın açılışı gerçekleşti!

Ümraniye’deki Özel Eğitim Okulları’nın açılışı gerçekleşti!

“Asiye Ahmet Ziylan” Özel Eğitim Anaokulu ile TOGEMDER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti.




Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini sağladığı, hayırsever Zehra Büyükekşi’nin anne ve babası’nın adına yaptırdığı “Asiye Ahmet Ziylan” Özel Eğitim Anaokulu ile TOGEMDER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti.


TOGEMDER, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2005 yılında kurulup, 2012 yılı itibariyle faaliyetlerini dernek olarak yürütmeye başladı. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) kurulduğu yıldan bu yana Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerindeki hayırseverlerin desteğiyle “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesiyle anaokulu bulunmayan, sosyo- ekonomik açıdan yetersiz durumda olan bölgelere, modern donanımlı anaokulları kazandırıyor.


TOGEMDER’in desteğiyle, Ümraniye Belediyesi tarafından arsa tahsisi ve çevre düzenlemesi yapılan hayırsever Zehra Büyükekşi’nin anne ve babası’nın adına yaptırdığı “Asiye Ahmet Ziylan” Özel Eğitim Anaokulu ile TOGEMDER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Açılış törenine TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, hayırsever Zehra Büyükekşi, anne ve babaları Asiye- Ahmet Ziylan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


Açılış konuşmasını yapan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, “Varoluş misyonu, toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmak olan TOGEMDER’in, her zaman en önemli önceliği ihtiyaç sahibi çocuklar ve onlara sağlanacak eğitim olanaklarıdır. Bu doğrultuda derneğimiz kurulduğu yıldan bu yana ülkemizin dört bir yanındaki eğitim imkânları kısıtlı alanların tespitini yaparak, buralara okul öncesi eğitim birimleri kazandırılmasını sağlamaktır. Bu vesileyle bize yer tahsisinde bulunan ve okullarımızın park bahçe düzenlemesini yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


BAŞKAN HASAN CAN; “SON 13 YILDA EĞİTİM ALANINDA DEVRİM YAŞANDI”


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “Bugün Ümraniyemizin güzelliklerini ve diğer ilçelerimizdeki güzellikleri paylaşmak için bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Başta Sayın değerli hanımefendi olmak üzere, hepiniz sefalar getirdiniz.Türkiye çok değişik evrelerden geçti. Yaşımız itibariyle bizler bu evrelerin her birini yaşayarak bugünlere geldik. Dolayısıyla bugünleri bize nasip eden, bugün ülkemizin sahip olduğu güzelliklerle bizi mutlu eden ve yarınlara güvenle bakmamızı sağlayan Cenab-ı Hakka hamdu senalar olsun” dedi.


Başkan Hasan Can: “Son 13 yılda eğitim alanında devrim yaşandı. Bunu takdir etmemek mümkün değil. Sadece sayısal olarak değil, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde yapılan okul ve sınıf sayısının bir o kadarı son 13 yılda yapıldı. Ama sadece sınıf sayısı değil, eğitimin kalitesi yönünden de büyük mesafeler alındı. Ben bütün bu devrim niteliğindeki gelişmelerin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımızı buradan saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi. Başkan Hasan Can: “Belediye olarak, hükümetimizin, devletimizin yaptığı bu güzel sosyal projelere bizde gücümüz nispetinde göreve geldiğimiz günden beri katkı sağlamaya çalıştık. Ama son yıllarda sadece eski okullara katkı yapmanın yanında yeni okullar da yaptırmaya başladık. Mehmet Akif Ersoy İmamhatip Ortaokulu için güzel bir açılış yaptık. İnşaatı devam eden Celalettin Ökten Hoca İmamhatip Ortaokulu yakın zamanda hizmete girecek ve 3 ilkokulumuzu da eğitime hazırlamak üzereyiz. Bunların yanında ilçedeki 10 dönümlük bir arazide Yatılı Yetimler Fen Lisesi’ni inşa ederek, burayı öğrencilerimize kazandırmış olacağız. 20 dönümlük bir arazide ise, külliye yapılmasını tasarlıyoruz, burada 9 dönümlük bir cami ve yatılı kuran kursunun yanında, 11 dönümlük alanda da Türkiye’de özel nitelikli hâle gelecek bir yatılı Anadolu İmamhatip Lisesi projesi gerçekleştireceğiz. Spor salonları, Kur’an Kursu, yurt ve cami ile birlikte tasarladığımız külliye ihale aşamasında.  Zat-ı devletlerinin müsaadesi olursa, buraya, 4+4+4’le meslekî eğitimin önünü açan ve devrim niteliğinde eğitim kararları alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vermek istiyoruz, yani lisemizi Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmamhatip Lisesi olarak isimlendirmek istiyoruz” dedi.


                Başkan Hasan Can: “Başta Hanımefendi’ye olmak üzere TOGEMDER’e teşekkür ediyoruz. Bizler de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz, park bahçe düzenlemeleri ve tahsis noktasında. Ben başta bağışçılarımıza bu bağışlarından dolayı ve belediye çalışanlarımıza da gayretleri için teşekkür ediyorum. Bunun yanında teşrifleriyle bizi onurlandıran Hanımefendi’ye teşekkür ediyor, bu vasıtayla Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza da sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.


Törende kısa bir konuşma yapan Hayırsever Zehra Büyükekşi, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem bilgi hem de güzel ahlak edinebilecekleri en önemli ortamlardan biri milli eğitim yuvalarıdır. Bu sebeple eğitime yapılan yatırımların ve harcanan emeklerin karşılığını millet olarak alacağımızı düşünüyorum. Bu çocuklara ve ailelerine elimizden geldiğince destek olmak hepimiz için vatandaşlık görevidir” dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ise yaptığı konuşmasında, “Bugün bizlere bu mutluluğu yaşatan değerli bağışçılarımıza, bu bağışçılarımıza önderlik eden Değerli Hanımefendi Emine Erdoğan’a ve bu tür güzel, nitelikli ve standartları yüksek kurumları bize armağan edenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 


SAYIN EMİNE ERDOĞAN: “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ENGELLİ ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMA SEFERBERLİĞİDİR”


Okul öncesi eğitimin önemine değinerek söze başlayan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan, “Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesi gibidir. Yani o düğmeyi doğru iliklemek insanın bütün hayatına yön verir. Çocuklar zekâ gelişimini yedi yaşına kadar tamamlıyor ve özgüven duygusunu kazanıyorlar. Çocukların var olan yetenekleri de bu yaşlarda ortaya çıkıyor. Okul öncesi eğitime yatırılan miktarlar size artarak geri dönüyor. Yapılan bütün araştırmalarda okul öncesi eğitim almış çocukların, sosyal ilişkilerde daha başarılı olduğunu gösteriyor. Okul öncesi eğitim çocuklarda en önemlisi adli vakalara bulaşma ve madde bağımlılığı riskini en aza indiriyor. Çocukların bu özel dönemine iyi yatırım yapmak geleceğimizin garantisidir” dedi.


Bu açılan okulların sadece eğitim faaliyetine yönelik olmadığını dile getiren Emine Erdoğan, “Aynı zamanda özel şartları olan çocuklarımızı topluma kazandırma faaliyetidir. Bu çalışmalar engeli olan ve diğer özel şartları olan çocuklarımızı topluma kazandırma seferberliğidir. Fiziki ve zihni engeli olan çocuklar toplumun bizlere emanetidir. Hiçbirini gözden çıkaramayız ve göz ardı edemeyiz. Onları toplumdan tecrit etmek yerine, toplumun bir parçası haline getirmek zorundayız” dedi.


Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların kaynaştırma eğitimi aldıklarını da ifade eden Emine Erdoğan, “Şu anda zorunlu eğitime tabi tutulan 259 bin 282 özel öğretim ihtiyacı olan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın yüzde 80’i eğitimlerini kaynaştırma yoluyla sürdürüyorlar. Yani akranları ile birlikte eğitim alıyorlar. Yaşadıkları çevreden ayrılmadan topluma kazandırılıyorlar. İnşallah sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle bu olay yüzde yüze ulaşacaktır. Hiçbir çocuğumuz kendini toplumdan dışlanmış hissetmeyecektir. Birbirimizin dertlerini kendi dertlerimiz olarak gördüğümüzü müddetçe kalplerimiz arasındaki mesafelerin kalkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Sayın Emine Erdoğan ve beraberindeki tüm protokol anaokullarının açılış kurdelesini kesti. 




Ümraniye Belediyesi


Geri Dön