27 / 04 / 2024

Umut Zenar Akçansa Genel Müdürü oldu!

Umut Zenar Akçansa Genel Müdürü oldu!

Sabancı Holding’de uzun yıllardır topluluk bünyesinde önemli sorumluluklar üstlenen ve en son Akçansa Genel Müdürü olarak görevine devam eden Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevine atandı.



Sabancı Holding’de uzun yıllardır topluluk bünyesinde önemli sorumluluklar üstlenen ve en son Akçansa Genel Müdürü olarak görevine devam eden Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevine atandı. Akçansa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise, yine aynı şirkette satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Umut Zenar atandı.


Yeni atamalara ilişkin Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul şöyle dedi: “Türkiye’nin Sabancı’sı olarak yöneticilerimizi bünyemizde geliştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Betonsa’da tesis yöneticisi olarak ilk görevine 1993 yılında başlayan Mehmet Hacıkamiloğlu’nu Çimento Grup Başkanı olarak; Akçansa’da satış uzmanı olarak 2004 yılında Topluluğumuza katılan Umut Zenar’ı da Akçansa’nın yeni Genel Müdürü olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki, insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir.”


Çimento Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Hacıkamiloğlu, 2001 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. 1992-1993 yılları arasında Üstay İnşaat şirketinde Saha Mühendisi olarak görev yapmış ve Sabancı Topluluğu’na 1993 yılında katılarak Betonsa’da sırasıyla Hazır Beton Tesis Şefi ve Yatırım ve Planlama Şefi olarak çalışmıştır. 1997-1999 yılları arasında Akçansa’da Strateji Geliştirme ve Planlama Müdürü, 1999-2001 yılları arasında Agregasa’da Şirket Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2001-2003 yılları arasında Akçansa’da Finans Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2003 yılında Çimsa’ya Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 1 Temmuz 2006 tarihinde Çimsa Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Hacıkamiloğlu 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren de Akçansa Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekteydi.


Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar

2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Zenar, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. Kariyerine 2003 yılında Zorlu Enerji Grubu’nda İş Geliştirme ve Planlama Uzman Yardımcısı olarak başlayan ve Topluluğumuza 2004 yılında katılan Umut Zenar, 2004-2013 yılları arasında Akçansa’da sırasıyla, Satış Uzmanı, Pazarlama ve Satış Planlama Yetkilisi, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü ve Strateji, İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. Umut Zenar, 2013 yılından bugüne Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


 Sabancı Holding bünyesinde uzun yıllardır önemli sorumluluklar üstlenen ve en son Akçansa Genel Müdürü olarak görevine devam eden Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı'na atandı.


Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, Hacıkamiloğlu'ndan boşalan Akçansa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise yine aynı şirkette Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Umut Zenar getirildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin Sabancı'sı olarak yöneticilerimizi bünyemizde geliştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Betonsa'da tesis yöneticisi olarak ilk görevine 1993 yılında başlayan Hacıkamiloğlu'nu Çimento Grup Başkanı olarak; Akçansa'da satış uzmanı olarak 2004 yılında topluluğumuza katılan Zenar'ı da Akçansa'nın yeni Genel Müdürü olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir."


AA



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AKÇANSA Genel Müdürü Mehmet Haakamiloğlu, Sabana Holding Çimento Grup Başkanı olarak atandı. Haakamiloğlu, Boğaziçi İnşaat Mühendisliği mezunu. Akçansa'nın yeni genel müdürü ise Umut Zenar. 


Bugün










Bu haber Yaşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Sabancı Holding’de uzun yıllardır topluluk bünyesinde önemli sorumluluklar üstlenen ve en son Akçansa Genel Müdürü olarak görevine devam eden Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevine atandı. Akçansa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise, yine aynı şirkette satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Umut Zenar atandı.



Yeni atamalara ilişkin Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul şöyle dedi: “Türkiye’nin Sabancı’sı olarak yöneticilerimizi bünyemizde geliştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Betonsa’da tesis yöneticisi olarak ilk görevine 1993 yılında başlayan Mehmet Hacıkamiloğlu’nu Çimento Grup Başkanı olarak; Akçansa’da satış uzmanı olarak 2004 yılında Topluluğumuza katılan Umut Zenar’ı da Akçansa’nın yeni Genel Müdürü olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki, insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir.” Çimento Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Hacıkamiloğlu, 2001 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. 1992-1993 yılları arasında Üstay İnşaat şirketinde Saha Mühendisi olarak görev yapmış ve Sabancı Topluluğu’na 1993 yılında katılarak Betonsa’da sırasıyla Hazır Beton Tesis Şefi ve Yatırım ve Planlama Şefi olarak çalışmıştır. 1997-1999 yılları arasında Akçansa’da Strateji Geliştirme ve Planlama Müdürü, 1999-2001 yılları arasında Agregasa’da Şirket Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2001-2003 yılları arasında Akçansa’da Finans Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2003 yılında Çimsa’ya Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 1 Temmuz 2006 tarihinde Çimsa Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Hacıkamiloğlu 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren de Akçansa Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekteydi. Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Zenar, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. Kariyerine 2003 yılında Zorlu Enerji Grubu’nda İş Geliştirme ve Planlama Uzman Yardımcısı olarak başlayan ve Topluluğumuza 2004 yılında katılan Umut Zenar, 2004-2013 yılları arasında Akçansa’da sırasıyla, Satış Uzmanı, Pazarlama ve Satış Planlama Yetkilisi, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü ve Strateji, İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. Umut Zenar, 2013 yılından bugüne Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi. 



Yaşam Gazetesi




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Akçasa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevine atandı. Akçansa Genel Müdürlüğü'ne ise Umut Zenar atandı. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Hacıkamiloğlu, Sabancı Üniversitesi nde Executive MBA yaptı. Üstay İnşaat'ta çalışan Hacıkamiloğlu, topluluğa 1993'te katıldı.


Sabah





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket 2015'te 1 milyar 469 milyon lira satış geliri, 283 milyon lira kar elde etti. Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, "Özellikle ana pazarımız olan Marmara Bölgesi başta olmak üzere Avrasya Tüneli, 3. Köprü, 3. Havalimanı, HES, metro gibi mega projeler sektörümüzü olumlu etkiledi. Kentsel dönüşümün etkisini 2015 yıl içinde görmeye başladık. Önümüzdeki 3 yılda daha da etkili olacak. Dünyada önemli ve kalıcı pazarlar kazandık" dedi. 


Posta 




Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;

Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevine atandı. Boğaziçi Üniversitesi inşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Hacıkamiloğlu, Executive MBA programını Sabancı üniversitesi'nde tamamladı. Akçansa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise yine aynı şirkette satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Umut Zenar atandı. Zenar Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. 

Para


Geri Dön