29 / 03 / 2024

UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'na ziyaretçi akını!

UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'na ziyaretçi akını!

23-27 Şubat tarihleri arasında 28.si gerçekleşen inşaat ve yapı sektörünün en prestijli fuarı UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı ekonomi adında olumlu gelişmelere sahne oldu.



İnşaat sektörünün belkemiği olan yapı sektörünün dinamosu TİMDER ve TSF işbirliği ile düzenlenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, sektörün dinamikleri gözler önüne serildi.


Geçen seneye oranla bu yıl fuarda ziyaretçi sayısında yaşanan artış tüm sektörler ve Türk ekonomi sektörü adına umut verici bir gelişme oldu.


UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, Avrupa’nın ikinci Türkiye’nin birinci yapı sektörü fuarı. Fuarda bu yıl, birbirinden farklı ürünlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projesi, eğitim seminerleri ve sektör buluşması ile sergiler, söyleşiler de gerçekleşti.


Engelli Ressam Semra Çelik çalışmalarıyla engelli vatandaşlara umut olurken, Seramik Sanatçısı F. Figen Şekerci Sabuncuoğlu yaptığı sergi ile terör ve mülteci sorununa dikkat çekti. Fuarda gerçekleşen sektör buluşması ile 20 üniversiteden 1200’ü aşkın öğrenci sektör temsilcileriyle bir araya geldi.


Fuara uzun yıllardır katılan pek çok marka bu yıl yabancı ziyaretçi sayısının umut verici olduğunu belirtti. Konuyla ilgili fuara katılan büyük ve orta ölçekli firmaların yorumları ise:


Bien Seramik Bölge Müdürü Ünsal ÜNAL “UNICERA Fuarı bizler için çok önem arz ediyor. Burası yeni ilişkiler kurabilmek adına önemli bir lokasyon oldu. 10 yıldır bu fuara yatırım yapan bir firmayız. Bu zamana kadar gördüğümüz en yoğun fuardı. Bizler için ihracat ayağını kuvvetlendirecek bir organizasyondu.”


Uşak Seramik Pazarlama Müdürü Hasan KARAGÜR “25 yıldır bu fuara katılıyoruz. Özellikle Cuma günü yaşanan yoğunluk bizleri şaşırttı. Yurtdışı ziyaretçilerimiz çok yoğundu. Bu da bizlere gösteriyor ki Türkiye seramik sektörü olarak ileri bir noktadayız. Bu sene özellikle 3 boyutlu ürünlerimize rağbet gösterildi. 2016 yılı adına umut dolu bir fuar oldu.”


Penta Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Salih AYDIN “Bizler adına heyecan verici bir fuardı. Yeni ve inovatif ürünlerimizin geçtiğimiz yıllara nazaran yoğun ilgi görmesi gerek biz üreticiler adına gerekse Türk yapı sektörü adına güzel bir çağrışım yarattı. Bu sene fuara yepyeni bir kitle katıldı. Yurt dışı ayağındaki artışa oranla, yeni nesil ailelerin de fuara ilgisi tahminimizin üzerinde gelişti. Hem sevindirici hem de hız kazanmamızı sağlayan gelişmeler ortaya çıktı. Yoğun bir sezon bizleri bekliyor.”.


PH Design Yönetim Kurulu Başkanı Hasan UĞUŞ “8 senedir UNICERA Fuarı’na katılıyoruz. Bu sene gördüğümüz esas konu yurtdışı ziyaretçi sayımızdaki artış oldu. İtibar amaçlı katılım sağlanan Türkiye’nin en önemli fuarında bu kadar yoğun ziyaretçi akınına uğramak bizleri sevindirdi. Yurt dışı ziyaretçilerinin yoğunlaşması bizlere gösteriyor ki, yapı sektöründe Türkiye çok önemli bir konuma geldi. Ticaret hayatımıza yansımalarını yıl içerisinde göreceğiz.”


Seramiksan İhracat Müdürü Rıfat NOYAN “15 yıldır katıldığımız, emek verdiğimiz bir fuar UNICERA. Bizler adına en iyi ve en yoğun geçen fuar oldu. Yapı sektörü sonunda ektiği tohumların meyvesini almaya başlıyor. 28. UNICERA Fuarı bizlere emeğin önemini bir kez daha kanıtladı. Bu fuarla beraber sektör çok önemli bir ivme kazanacak. Bu yıl itibariyle yapı sektörü önemli bir aşama kat edildiğini gördü. Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ikinci fuarı olan UNICERA, önümüzdeki süreçlerde Avrupa’nın en büyük fuarı olacak.”


28. UNICERA Fuarı ile ilgili TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ertan SAPANKAYA “UNICERA Fuarı yurtdışı müşteri potansiyelinin en yüksek olduğu fuar. Avrupa’nın ikinci en büyük fuarı olan UNICERA, bu sene bizlere gösterdi ki, seneye Avrupa’nın en büyük fuarı olacağız. Fuarımız bu sene medyanın ilgisi, haber yansımalarının katkısıyla yerli potansiyeli de harekete geçirdi. Yabancı firmalar da UNICERA’da yer almak adına yoğun bir talepte bulundular. UNICERA Fuarı ilk başladığında 500 m2 bir alanda gerçekleşiyordu. Bugün bu rakam 100.000 m2 alana yükseldi. Bu da, her gün büyüyen artı bir değeri yani UNICERA Fuarı’na verdiğimiz emeklerin,  28. yılında beklenenin üzerinde dönüşünü gösterdi. Yurtdışı ihracat anlamında endişelerimizin yersizliği görüldü. TİMDER olarak sorumlu olduğumuz binlerce kişi, kurum ve kuruluş var. 28. yılında UNICERA’ya katılan markalardan fuar süresince aldığımız memnuniyet içeren ifadelerden TİMDER olarak çıkardığımız sonuç UNICERA her anlamda başarılı bir fuar olmuştur.” dedi.


Geri Dön