24 / 04 / 2024

Unitim Hakkasan için yer bakıyor

Unitim Hakkasan için yer bakıyor

Harvey Nichols'ı Demsa'ya satan Burç Cemiloğlu, Bally ve Mallandrino markalarını bıraktı. Cemiloğlu Kanyon'da açtığı restoran Hakkasan'ın ikincisi için Radisson Sas ile görüşüyor



İngilizlerin ünlü lüks markası Harvey Nichols'ı Kanyon'da açtıktan 3 yıl sonra markayı Demet Sabancı Çetindoğan'ın sahibi olduğu Demsa'ya satan Unitim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burç Cemiloğlu, iki markadan daha çıkıyor. Bally ve Catherine Malandrino markalarının mağazalarını kapatma kararı aldığını belirten Cemiloğlu, Tommy Hilfiger ve Bebe markalarına odaklanacaklarını söyledi.

Rahat bir nefes aldım
Tommy Hilfiger firmasına Türkiye operasyonunu devrettikten sonra markanın Rusya, Ukrayna, Moldova, Kazakistan ve Azerbaycan bölgesinde perakande ve toptan operasyonunu büyütmeye odaklandıklarını dile getiren Cemiloğlu, "İki markadan daha çıktım. Catherine Malandrino mağazasını kapattım bile. Rahat bir nefes aldım. 1 yıl ara vereceğim. Yeni proje yapmayacağım ve dinleneceğim. Zaten sektör böyle bir durumdayken, yeni bir marka ile bir çıkış yapmaya gerek yok" diye konuştu. Harvey Nichols sürecinin kendini çok yıprattığını belirten Cemiloğlu, kriz ile birlikte daha etkin bir organizasyon yapısı oluşturduklarını ve bazı operasyonlarda küçülmeyi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.


"Radisson Sas'ın terasını beğendim, Hakkasan açabilirim"
Londra'daki ünlü Çin Restoranı Hakkasan'ın İstanbul'daki ilk restorantını, 3 yıllık uğraşın ardından Mart ayında Kanyon Alışveriş Merkezi'nde açan Cemiloğlu, ikinci restoran için Ortaköy'deki Radisson Sas Oteli'nin terasına göz dikti. "Boğaz manzarası olan bir mekan bakıyordum. Radisson Sas; Angelique, Zuma ve House Cafe'ye yakınlığı nedeniyle konum olarak da uygun. İkinci Hakkasan'ı buraya açabilirim" dedi. Cemiloğlu, hayranı olduğu, pek çok kez en iyi restoran ödülünü alan Londra'daki Hakkasan'ı İstanbul'da açmak için, 12 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Hakkasan'ın hayranıydı
İngiltere'de müdavimi olduğu Hakkasan'ı Türkiye'ye getirmek için uzun süre uğraşan Cemiloğlu, Kanyon'un en üst katına restoranı açmıştı.

Pınar ÇELİK/Sabah



 


Geri Dön