29 / 03 / 2024

Üniversite Kampüsü ofise dönüşecek!

Üniversite Kampüsü ofise dönüşecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılacak. Süreç 2 yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmasıyla başlamıştı.



Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılmak üzere boşaltılıyor. 2 yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmasıyla başlayan süreçte Çukur Saray ve tarihi Rektörlük binası da boşaltıldı.


Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nün boşaltılarak Cumhurbaşkanlığı ofisi için tahsis edilmesini Meclis’e taşıdı. Konu ile ilgili soru önergesi veren Tanal, Başbakan Binali Yıldırım’a “II. Abdülhamit’in ‘Eğer bu sarayı üniversite yaparsanız geleceğe büyük hizmet etmiş olursunuz’ dediği bir üniversiteyi tekrar saraya çevirerek siz neye hizmet etmiş olacaksınız” diye sordu.


Verdiği önergede kampüs ile ilgili kararın Cumhurbaşkanı’nın kararı olup olmadığı ve üniversite yönetiminden onay alınıp alınmadığını soran Tanal, “Taşınma sürecinin 2 yıl önce başladığı ancak ‘taşınmıyoruz eski binaları restore ediyoruz’ sözü verilerek geçiştirildiği doğru mudur” diye sordu.


Tanal ayrıca, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yönetti: “Şu anda kampüsün ne kadarı boşaltıldı ve boşaltılan yerler için alternatif bir yer tahsis edildi mi? Boşaltılan yerler, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin öğrenim gördüğü sınıfları içeriyor mu? İçeriyor ise öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatının nerede devam edeceği belirlendi mi? Bu konudan mustarip sene kaybı yaşayan öğrenci var mı? 1911’den bu yana faaliyet gösteren ve 03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı yasayla, Yıldız Teknik adını alan bu köklü üniversitenin Beşiktaş Kampüsünü taşıma kararının geçerli gerekçesi nedir?”



Anayurt/ Salih KAPLAN


Geri Dön