17 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dün açıklanan KYK borcunda enflasyona bağlı faizlerinde silinmesi kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Enflasyonla mücadele için ne yapılmalı? İşte detaylar…



Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, KYK borcunda yeni faiz düzenlemesi ve enflasyon farkının silinmesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Ekonomist Özgür Demirtaş, ‘enflasyon’ paylaşımı yaparak, AK Parti hükümetine tasarruf çağrısında bulundu.

Milyonlarca KYK borcu olan vatandaşın beklediği ve dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 milyon kişiyi yakından ilgilendiren KYK borcu düzenlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

ENFLASYONA DAYALI FAİZLER SİLİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası kameralar karşısına geçerek, KYK kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faizi almadan sadece ve sadece alınmış kredi rakamı üzerinden yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun KYK borçlu öğrencilerin borçları ile ilgili olarak, “Alınmış kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 sene sonra başlıyor. Bu süre zarfında mezun öğrenci hala sigorta girişi olan bir işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebilir. Kredi ödemeleri herhangi bir belirli faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre ayarlanıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. KYK Kredi geri ödemelerinin herhangi bir fark veya faiz farkı olmadan, sadece alınan kredi rakamı ile yapılmasında karar kıldık” demişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön