19 / 05 / 2024

Ünlü firma o listeyi paylaştı! İşte 2022'nin ''en''leri

Ünlü firma o listeyi paylaştı! İşte 2022'nin ''en''leri

Analiz firması Canalys'in verilerine göre geçtiğimiz sene en çok satan cep telefonu listesi paylaşıldı. Tabiki listede en favori telefonların yanı sıra son zamanlar global çapta yeni çıkış yapan markalarda var. işte merak edilen o liste...



2022’de en çok akıllı telefon satan marka hangisiydi? Apple, Samsung ve Xiaomi arasında geçen kıyasıya rekabette Çinli üreticilerin çıkışı ön planda oldu.  Ancak küresel akıllı telefon pazarının bir önceki yıla nazaran küçüldüğü ifade edildi.  İşte rakamlarla en çok satılan akıllı telefon markaları.

2022’nin en çok akıllı telefon satan markaları

Analiz firması Canalys’e göre, 2022’deki ilk üç akıllı telefon üreticisi firma bir evvel seneye göre satış oranları değişmeden kaldı. Akıllı telefon pazarında sırasıyla Samsung,  Apple ve Xiaomi her zamanki gibi başı çekti. Fakat genel market yüzde 11 ufalarak 1,2 milyardan daha az akıllı telefon satışı yapıldı.Samsung’un pazar akarı yüzde 20’den %22’ye, Apple’ın pazar akarı ise yüzde 17’den yüzde 19’a çıktı.

Ünlü firma o listeyi paylaştı! İşte 2022 nin en leri

Aynı dönemde Xiaomi’nin pazar payı yüzde 14’ten yüzde 13’e, Oppo ve Vivo’nun pazar payı ise yüzde 9’a kadar geriledi. 2022’nin dördüncü çeyreğinde Apple, tüm satışların yüzde 25’iyle zirveye çıkarken, Samsung, Oppo ve Vivo da pazar paylarında yükselişler yaşandı.
 


Geri Dön