29 / 03 / 2024

Ünlü isimler birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor!

Ünlü isimler birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor!

Son yıllarda sanat dünyasının ünlü isimleri birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor. Daha çok otel işletmeciliğini tercih ediyorlar. Bazıları doğayla iç içe olmak için kimi ise çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek bu işe yöneliyor...



Son yıllarda sanat dünyasının ünlü isimleri birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor. Daha çok otel işletmeciliğini tercih ediyorlar. Bazıları doğayla iç içe olmak için kimi ise çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek bu işe yöneliyor. İşte otelci ünlüler.


Mutfak ondan sorulur


Televizyoncu Yasemin Bozkurt, Çeşme Alaçatı’da  10 odalı butik otel yaptırdı. Otelin yönetimini, yıllarca ABD’de eğitim gören turizmci oğlu Yiğit Bozkurt’a devreden ünlü sunucu, mutfağın tek hakiminin kendisi olacağını söyledi.


İşleri büyüttü


Tür­kü­cü İz­zet Yıl­dız­han 7 ay ön­ce İz­mir’de 21 kat­lı 116 oda ve 250 ya­tak­lı Yıl­dız­han Otel ile tu­rizm sek­tö­rü­ne hız­lı gi­riş yap­tı. Hil­ton’la franc­hi­sing an­laş­ma­sı da im­za­la­yan Yıl­dız­han, “Ak­lım­da otel kur­mak yok­tu. Ma­ne­vi bir me­saj son­ra­sı bu ya­tı­rı­ma ka­rar ver­di­m” de­di.


Çocukluk hayalini gerçekleştirdi


Emre Altuğ, çocukluk hayalini gerçekleştirerek her yaz tatilini geçirdiği Çeşme Alaçatı’da Bay Sako isimli butik otel açtı. 10 yıllığına kiraladığı binanın tarihinden oldukça etkilenen Altuğ, deniz kenarında kurduğu otel hayalini bile feda etti. Binayı, Atatürk’ün silah arkadaşı, Kuva-i Milliye kumandanı Sako Mahmudovic’in torunlarından kiralayan ünlü popçu, ayrıca otelin altındaki restoranı işletiyor.


Doğal yaşıyor


Oyuncu Atil­la Sa­ral, İs­tan­bu­l’­da­ki pı­rıl­tı­lı ha­ya­tı­nı bı­ra­kıp Aso­s’­a yer­leş­ti. Bi­ri­kim­le­ri­ni de­ğer­len­di­re­rek yıl­lar ön­ce sa­tın al­dı­ğı ara­zi­de ‘Sa­lac­h’ isim­li bir ta­til kam­pı iş­let­me­ye baş­la­yan Atil­la Sa­ral, at bes­le­yip seb­ze ye­tiş­ti­rerek doğal ya­şa­mın ta­dı­nı çı­ka­rıyor.


Otelleri ikiledi


Türk po­pu­na dam­ga­sı­nı vu­ran Nil Bu­rak, şöh­re­ti­nin zir­ve­sin­dey­ken 1996 yı­lın­da mü­zi­ği bı­ra­kıp mem­le­ke­ti Kıb-­   rı­s’­a dön­dü. Mü­zik ça­lış­ma­la­rını Kıb­rı­s’­tan sür­dü­ren Bu­rak, bu­ra­da ti­ca­re­te atı­la­rak bir bu­tik otel aç­tı. Ara­dan ge­çen 17 yıl­da bir hay­li bi­ri­kim ya­pan ün­lü sa­nat­çı, şim­di ikin­ci ote­li­ni aç­mak için ha­zır­lık­la­ra baş­la­dı.


Organik otel


Usta oyuncu Tuncel Kurtiz, kimya mühendisi eşi Menend Hanım ile  Kaz Dağları’nın eteklerinde Zeytinbağı adını verdikleri bir butik otel açtı. 8 odalı otelin mutfağında yöre otları, bahçede yetişen sebzeler ve zeytinyağı kullanılarak birbirinden nefis yemekler hazırlanıyor.


Bugün Gazetesi


Geri Dön