23 / 04 / 2024

Ünlü ressam İsmail Acar'ın Fransa'daki şatosuna hırsız girdi!

Ünlü ressam İsmail Acar'ın Fransa'daki şatosuna hırsız girdi!

Dünyaca üne sahip ressam İsmail Acar’ın 2011'de Fransa’da aldığı şatoya hırsız girdi.



Dünyaca üne sahip ressam İsmail Acar’ın 2011'de Fransa’da aldığı şatoya hırsız girdi. Hürriyet'ten Fuat Çağdaş'ın haberine göre, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle yaklaşık olarak 2 senedir şatosuna gidemeyen ünlü ressam İsmail Acar özel izin alır almaz Fransa'ya gitti.

200 dönümlük şarap bağıyla da dikkat çeken ressam İsmail Acar, 100 odası bulunan ikiz şatoları otel olarak kullanmayı hedeflese de ‘İsmail Acar Sanat Okulu’ yapmak için düğmeye basmıştı.

İsmail Acar Sanat Okulu için gereken izinleri alan Acar, hazırlıklarını tamamladığında tüm dünyayı etkileyen koronavirüs engeline takıldı. Koronavirüs nedeniyle sanat okulunun açılışını da ileri bir tarihe erteleyen İsmail Acar, şatolarına güvenlik sistemi kurdu ve daha sonra Türkiye’ye geldi.

Ünlü ressam İsmail Acar ın Fransa daki şatosuna hırsız girdi!

TOPLAM 12 TANE TABLOSU ÇALINDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 2 senedir Fransa’ya gidemeyen ünlü ressam İsmail Acar'ın şatosuna hırsız girdi.

Çalışanlarını izne yollayan İsmail Acar'ın şatosuna giren hırsızlar 12 tane tablo çaldı. Toplamda 10 milyon Euro'luk değeriyle dikkat çeken şatolar 5 defa soyuldu. Şatodaki güvenlik kameralarını aşan hırsızların şatolara da büyük hasar verdiği bildirildi.

HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR

Ünlü ressam İsmail Acar’ın özel izinle Fransaya gitmesinden sonra şatolarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor.  Acar'ın şatosundan çalınan tabloların toplam değerinin 400 bin Euro olduğu bildirildi.
 

İngiliz iş adamı Patrick Diter'ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!


Geri Dön