29 / 03 / 2024

Ünlü tatil merkezi Olympos'un imar planına onay!

Ünlü tatil merkezi Olympos'un imar planına onay!

Antalya Kumluca'daki ünlü tatil merkezi Olympos ile ilgili 2004'te çalışmalarda bulunan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onay verildi.



Ünlü tatil merkezi Olympos bölgesinde zaman zaman yapımı duran, uzun çalışmaların ardından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. "En kötü plan plansızlıktan iyidir" diyerek, imar planının ilk başvurusunda bulunan Olympos'ta muhtarlık yapan Kumluca Belediyesi meclis üyesi Halil Karataş, "Uzun yıllardan beri üzerinde titizlikle çalışılan Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, önümüzdeki günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ve Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkacaktır. Olympos halkı olarak başta Kültür ve Turizm Bakanımızın nezdinde emeği geçen siyasetçi, bürokrat ve teknik olarak çalışan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Çalışmalar sonucunda Olympos'un birinci derece arkeolojik SİT alanından, üçüncü derece arkeolojik SİT alanına dönüştürüldüğünden bahseden Halil Karataş, "Plan çalışmaları çerçevesinde Olympos'ta yaşayanlar mağdur edilmeyecek. Betonlaşma olmayacak. Ahşap yapılar korunacak. Yeni yapıların da ahşap olması gibi belirgin kararlar alındı" dedi.


Geri Dön