29 / 03 / 2024

Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı

Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı

Antalya Kumluca'daki ünlü tatil merkezi Olympos ile ilgili 2004'te çalışmalarda bulunan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onay verildi.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Ortaköy 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 39 Pafta 1079 Ada, 189 Parsele (Eski 76-77- 78- 79- 80- 81- 82- 83- 84- 85- 86- 87- 88- 89- 90- 91- 92- 93- 94- 95- 96- 97- 98- 99- 100 Parsellere) Ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Rumelihisarı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 976 Ada 30 ve 31 Parseller İle 976 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Kültürpark Platformu'ndan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı açıklaması!

Dün Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nın meclisin onayına sunulacağı toplantıya dakikalar kala Kültürpark Platformu flaş bir adım attı. Meclis önünde basın açıklamasında bulunan platform, Başkan Soyer ve meclis üyelerine seslenerek planı ‘reddedin’ dedi. 

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

'Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı' tartışmalara neden oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tarafından Meclis’e sunulan ‘Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ tartışmalara yol açtı.

İzmir Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı meclis onayına sunuldu!

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaya sunuldu.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Ünlü tatil merkezi Olympos'un imar planına onay!

Antalya Kumluca'daki ünlü tatil merkezi Olympos ile ilgili 2004'te çalışmalarda bulunan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onay verildi.

Üsküdar Kısıklı 1/5000 koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 785 ada, 21 ve 22 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı Haberi

Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı

Ünlü tatil merkezi Olympos bölgesinde zaman zaman yapımı duran, uzun çalışmaların ardından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. "En kötü plan plansızlıktan iyidir" diyerek, imar planının ilk başvurusunda bulunan Olympos'ta muhtarlık yapan Kumluca Belediyesi meclis üyesi Halil Karataş, "Uzun yıllardan beri üzerinde titizlikle çalışılan Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, önümüzdeki günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ve Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkacaktır. Olympos halkı olarak başta Kültür ve Turizm Bakanımızın nezdinde emeği geçen siyasetçi, bürokrat ve teknik olarak çalışan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Çalışmalar sonucunda Olympos'un birinci derece arkeolojik SİT alanından, üçüncü derece arkeolojik SİT alanına dönüştürüldüğünden bahseden Halil Karataş, "Plan çalışmaları çerçevesinde Olympos'ta yaşayanlar mağdur edilmeyecek. Betonlaşma olmayacak. Ahşap yapılar korunacak. Yeni yapıların da...