25 / 04 / 2024

Ünye Burunucu Yarımadası'nda restorasyon başladı!

Ünye Burunucu Yarımadası'nda restorasyon başladı!

Ünye’nin en eski ve tarihi dokusunu barındıran noktalar arasında yer alan Burunucu Yarımadası'nda restorasyon çalışmaları başladı.




Ünye’nin en eski ve tarihi dokusunu barındıran noktalarından olan Burunucu Yarımadasında Ünye Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliği ile yapılacak olan restorasyon çalışmaları başladı. Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül ve Başkan Yardımcısı Orhan Gürel çalışmaları yerinde denetleyerek bilgi aldı.

Ünye Belediyesi'nde yer alan habere göre, 4 tanesi tescilli eser olmak üzere 12 adet bina yer alan yarımadada yapılardan 3’ü ticari işletme, 7 tanesi ise konut olarak kullanılıyor. 1 milyon 150 bin TL'si Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, 385 bin lirası ise Ünye Belediyesi tarafından karşılanan proje tamamlandıktan sonra adada;

1 Adet seyir amaçlı iskele,

1 Adet tarihi acısu çeşmesi

1 Adet sanat sokağı

1 Adet çömlek fırını

1 Adet turizm danışma ofisi

3 Adet mini plaj

1 Adet wc ve duş alanı yer alacak.

Proje ile birlikte 4 adet seyir dürbünü bölgeye monte edilerek, ziyaret eden vatandaşlara güneşin doğuşunu seyretme imkânı sunulacak.

PROJE İLE İSTİHDAM OLUŞTURULACAK

Yapılacak proje kapsamında yapı malikleri ile yapılan görüşmeler doğrultusunda bölgede turizm işletmelerin sayısında yüzde 300’lük ve istihdam alanında ise yüzde 950 artış sağlanmış olacak. Ünye Burunucu yarımadasında yer alan binaların geleneksel ve özgün mimari dokusu göz önünde bulundurularak cephe iyileştirmesi ve sokak sağlıklaştırması yapılacak.

 


Geri Dön