26 / 04 / 2024

Ünye Devlet Hastanesi arazisinin ihalesine katılım olmadı!

Ünye Devlet Hastanesi arazisinin ihalesine katılım olmadı!

Ünye’nin en gözde yerlerinden olan ve TOKİ tarafından TURYAP aracılığıyla satışa çıkartılan eski Ünye Devlet Hastanesi yerinin 11 Ağustos 2016 Cumartesi günü yapılması planlanan ihalesine hiç katılım olmadığı öğrenildi.



Ünye Burunucu Mahallesinde toplam alanı 9 bin 276 m2 olan,  TOKİ  tarafından TURYAP aracılığıyla satışa çıkartılan eski Ünye Devlet Hastanesi yeriyle ilgili satış ilanları geçtiğimiz haftalarda kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Sağlık Meslek Yüksek Okulu, İmam Hatip ek binası, üniversite için kullanım ve otel önerileriyle gündeme gelen eski hastane yerine ne yapılabilir düşünülürken, TOKİ tarafından bu şekilde aniden satışa çıkartılması şaşkınlık yaratmıştı.


14 milyondan satışa çıkartılarak açık arttırma usulüyle satışı yapılması planlanan eski hastane yerinin ihalesine hiç katılım olmadığı öğrenilirken, Ünyeliler tarafından arazinin kamuda kalması isteğinin ihaleye katılmalıyı düşünen firmaları da etkilediği düşünülüyor.


Yapılması planlanan bu özelleştirme ilçedeki siyasiler ve sivil toplum kuruluşunun çoğunluğu tarafından doğru bulunmadığı gibi, Ünye’nin ihtiyaç duyduğu bir yatırımla değerlendirilmesi beklentisi içinde.


Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de açıklamasında halktan gelen talepleri göz ardı etmeyeceklerini, konuyu tekrar gözden geçirip Başbakan Yardımcısı Ünyeli hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a ileteceklerini belirtmişti. Ünyeliler, yerin son durumuyla ilgili yetkililerden açıklama bekliyor.  


Ünye Kent


Geri Dön