24 / 04 / 2024

Ünye OSB'nin önündeki engeller kalktı!

Ünye OSB'nin önündeki engeller kalktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye’de hayata geçirdiği ve 2017 yılında gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlar masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye OSB'nin önündeki engellerin kalktığını söyledi.




Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye’de hayata geçirdiği ve 2017 yılında gerçekleştirmeyi planladığı yatırımların değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Enver Yılmaz, şehri bir bütün olarak kalkındırmayı hedeflediklerini ve Ünye’ye en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Yılmaz, Ünye ilçesinde tamamlanan ve 2017’de yapılması planlanan yatırımların ele alındığı değerlendirme toplantısında meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Ünye Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’la birlikte Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Genel Sekreter Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

 

21 MİLYON TL YOL YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Başkan Enver Yılmaz, Ünye’ye ulaşım alanında üç yılda 21 milyon TL harcadıklarını söyleyerek, “2014-2016 yılları arasında Ünye ilçemizde 31,3 km sıcak asfalt, 65,80 km sathi asfalt kaplama, 1,3 km beton yol, 35 km tesviye ve yol onarımı, 391 km stabilize yol, 1,065 km reglaj, 212 km hendek temizliği, 522 km asfalt yama işi, 18.210 m2 parke yol, 4.550 m koruge boru, 15 bin 466 m3 taş duvar, 365 m kutu menfez ve 22 bin 325 m2 kaldırım yapımı gerçekleştirdik. 2017 yılı yol çalışmaları kapsamında da toplam 9 milyon 900 bin TL maliyetinde 18,3 km sıcak asfalt, 35,2 km sathi asfalt kaplama, 6,1 km beton yol, 20,3 km tesviye ve yol onarımı ve 150 km stabilize yol çalışması yapacağız” diye konuştu.

 

İÇME SUYUNA 12 MİLYON 950 BİN TL HARCANDI

 

2014-2016 yılları arasında Ünye’ye 12 milyon 950 bin TL içme suyu ve kanalizasyon yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Ünyemize 12 milyon 950 bin TL harcama yaparak 83,5 km’lik içme suyu ve kanalizasyon hattı döşedik ve ilçede 6 adet içme suyu deposunu faaliyete geçirdik. 2 adet su alma yapısı, 2 adet içme suyu terfi merkezi ve 1 adet de içme suyu arıtma merkezini vatandaşımızın hizmetine sunduk. 2017'de de 13 milyon 65 bin TL’lik harcamayla 118 km içme suyu isale ve şebeke hattı çalışması yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında Ünye ilçesine en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, ilçedeki diğer yatırımlara da değinerek şu bilgileri verdi:

 

ÜNYE’DE ÇÖP DEPOLANMAYACAK

 

Ünye’de mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait yaklaşık 1,5 dönümlük alanda çöp ayrıştırma ve aktarım istasyonu kurulacak. Çöpün depolanmayacağı bu alanda, geri dönüşüme tabi olan atıkların ayrıştırılması yapılacak. Atıktan türetilmiş yakıtların bir kısmı Ünye Çimentoya ve diğer kısmı da İlküvez’deki düzenli depolama alanına gönderilecek. Amacımız, Ünye ilçemizin çöp sorununu en temiz şekilde çözüme kavuşturmak.

 

YAKINDA İLK DOĞAL GAZ VERİLECEK

 

Ünye ilçemizde, yüklenici firma tarafından şimdiye kadar 10 milyon TL’lik doğal gaz yatırım çalışması yapıldı. 30 Mart tarihinde şehir girişi istasyon montajı ve şehre gaz verme işlemi yapılacak.

 

ÜNYE PORT’UN ALTYAPISI HAZIR

 

Projenin fizibilite çalışması, yatırım programı başvurusu, Ekonomi Bakanlığı ve ilgili kurumların görüşünün alınması, yerel ve bölgesel ölçekte yapılması gereken çalışmalar tamamlanarak Ankara’ya gönderildi. Bundan sonra Ünye Port Projemizin yatırım programına alınması ve hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam edecek.

 

ÜNYE OSB’NİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK

 

Ünye OSB’nin önündeki en büyük engel olan, 30-40 yıldır çözüm bekleyen kamulaştırma için gerekli 2,5 milyon TL’yi aktararak bu sorunu çözdük. Yönetim kurulu oluşturuldu. Ünye OSB, yapımı öncelikli olan OSB’ler arasına girerek 2017 yılı yatırım programına alındı. Bakanımız ve hükümetimizle birlikte bir an önce kamulaştırma işleminin başlaması ve organize sanayi bölgemizin faaliyete geçmesi için çalışmalara devam edeceğiz.

 

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK OLAN PROJE ÜNYE’DE HAYATA GEÇTİ

 

Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde çevre düzenleme, iç tefrişat, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Yunus Emre Kuruluş Kampı ve Sosyal Tesisimizi yeniden düzenleyerek, yaz döneminde derslerinde başarılı olan yaklaşık 1.200 kız ve erkek öğrencimizi ağırladık. Tesisimizi kış döneminde de diğer vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kırkevler Plajı’nı halkımızın rahat istifade edebileceği bir hâle getirdik. Dönerçeşme Meydanı’ndaki çevre düzenlemesini ve Şeyh Yunus Emre Türbesi’ndeki bakım ve onarım çalışmasını tamamladık. Kazancılar Caddesi’ndeki 11 adet binanın cephe iyileştirmesini yaparak tarihi bir görünüm kazanmasını sağladık.

 

ÇAMLIK PROJESİ REVİZE EDİLDİ

 

Çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve halkımızın ihtiyacına cevap verecek nitelikte inşa edilen Fevzi Çakmak Parkı ve Sosyal Tesisimizi Nisan ayı sonuna kadar hizmete almayı planlıyoruz. Yap işlet devret modeliyle ihalesi yapılan ve revize edilen Çamlık Projesi, Haziran ayında alınacak inşaat ruhsatının ardından 24 ay içerisinde tamamlanacak. Ünye merkezde, sahil kesimindeki 4 km’lik güzergâh üzerinde yer alan 180 adet binanın dış cephe iyileştirme çalışması için ihaleye çıktık ve yapım çalışması kısa sürede başlayacak.

 

Toplantıda Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Günaydın ve OSKİ Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Nurettin Karagöz tarafından ilçe genelindeki yol, içme suyu ve diğer yatırımlarla ilgili detaylı bilgi verildi.

 

BAŞKAN ÇAMYAR, “BÜYÜKŞEHİR OLMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORUZ”

 

Değerlendirme toplantısının sonunda teşekkür konuşması yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, büyükşehir olmanın avantajlarını yaşadıklarını belirterek, “Büyükşehir olduktan sonraki ilk süreçte birçok sıkıntı yaşadık ancak Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde, diğer ilçe belediye başkanlarımızla da el ele vererek bu sıkıntıları en kısa zamanda çözdük. Sıcak asfaltı olmayan Ünyemizi sıcak asfaltla tanıştırdık. İlçemizdeki içme suyu sorunlarının büyük bir kısmını çözmek üzereyiz. OSB’nin önündeki engelleri kaldırmış olup, birçok yatırımımız da devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ünye ilçemizi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.




Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön