19 / 04 / 2024

Ünye projeleri için geri sayım başladı!

Ünye projeleri için geri sayım başladı!

Ünye için büyük önem arz eden projelerde geri sayım başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da bu çerçevede sık sık Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirerek projelerin bürokrasi ayağını sıkı takip ediyor.




Ünye için büyük önem arz eden projelerde geri sayım başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da bu çerçevede sık sık Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirerek projelerin bürokrasi ayağını sıkı takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu çerçevede Ankara’da bir dizi görüşmelere gerçekleştiren başkan Çamyar, ayağının tozuyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI VE KÜLTÜR SARAYINDA İLK KAZMA 2017’DE


Başkan Çamyar yaptığı açıklamada “Öncelikle Ünye için yıllardır beklenen ve göreve geldiğimiz günden bu yana da sıkı bir şekilde takibini yaptığımız Kültür Sarayı ile ilgili proje ihalemiz gerçekleşti. Projenin avamını zaten Kültür Bakanlığı yapmıştı. Statiği, mekaniği, elektriği gibi detaylandırmasını ise ihaleyi alan firma yapacak. İhaleyi alan firma dünya çağında projeler hazırlayan bir firma. Ben kendileri ile de şahsen görüştüm. Çünkü, Kültür Sarayı projesi bizim pazaryerine yapacağımız meydan ve yaşam alanı projemizle entegre bir proje olması gerekiyor. Biz pazaryerini bir ay içinde boşaltmak sureti ile Şubat 2017 gibi ihalesini gerçekleştireceğiz,  Mart 2017 gibi ise ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Kültür Bakanlığı proje ile ilgili olarak 6 aylık bir hazırlama süresi belirledi. Ancak biz projeyi hazırlayacak firmaya gerekli tüm desteği vereceğiz. Bu nedenle firma projeyi 3 ay gibi bir sürede bitirebileceğini söyledi. Dolayısıyla firma Nisan 2017 gibi projeyi teslim ederse, Haziran 2017 gibi de Kültür Bakanlığı’nın yapım ihalesine çıkartmış olacağız. Böylece hem bizim projemiz hem de Kültür Bakanlığı’nın projesi beraber uygulandığında o bölgede 30 milyon liralık bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Ünye böylece yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Ortasında 15 Temmuz şehitler meydanı olacak, altında ise 400 araçlık bir otopark ve üzerinde ise 40 adet dükkân yapılacak” dedi.


TABAKHANE DERESİ ISLAH PROJESİ İÇİN 2017 YILINDA 10 MİLYON LİRA KAMULAŞTIRMA


Ankara’da bir dizi temasları sırasında Ünye’nin yıllardır kanayan yaralarından biri olan Tabakhane Deresi ıslah çalışmaları ve rekreasyonu ile ilgili de görüşmeler yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar proje çerçevesinde 2017 yılı içerisinde kamulaştırma yapılmasının öngörüldüğünü söyledi. Başkan Çamyar, “Ulaştırma Bakanlığımızdan aldığımız son bilgilere göre 2017 yılının ilk çeyreğinde 10 milyon 250 bin lira kamulaştırma bedeli ile ilgili çalışmayı sonlandıracaklarını ifade ettiler. Bu çerçevede Tabakhane’nin batı yakasında 28 binanın kamulaştırma işlemi tamamlanmış olacak” dedi.


Ünye’nin geleceğine yön veren projelerin tek tek hayata geçmeye başladığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Türkiye’de toplam 21 adet organize sanayi bölgesi yatırım programına teklif edildi. Bunlardan 3 tanesi Ünye, Fatsa ve Altınordu olmak üzere Ordu ilimizle ilgili. Bakanlığın 2017 yatırım programına alacağı Organize Sanayi Bölgesi yatırımları içerisinde Ünye’de bulunuyor. Ben Kültür Sarayı, Üniversite yerleşke alanı ve Organize sanayi bölgesi gibi yatırımlarımız için Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’a, Milletvekillerimize ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Hepsi Ünye’nin geleceği ile alakalı önemli projeler” diye konuştu.



Ünye Belediyesi



Geri Dön