18 / 04 / 2024

Ünye Ticaret Merkezi'nin inşaatı Kasım'da bitecek!

Ünye Ticaret Merkezi'nin inşaatı Kasım'da bitecek!

Ordu Ünye Belediyesi Nisan ayı olağan Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu toplantıda, bölgede inşa edilen Ünye Ticaret Merkezi'nin Kasım ayında bitirileceği söylendi.



Ordu Ünye Belediyesi Nisan ayı olağan Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi. 16 maddenin görüşüldüğü toplantı öncesi bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’de 3 yılda yapılamaz denilen birçok çalışmayı ortaya koyduklarının dile getirdi. Çamyar, “3 yıllık zaman dilimi içerisinde hem Belediye Meclisimizde ki ahenk, hem de toplumsal uzlaşı noktasında her kesimle ilgili kucaklayıcı bir belediyecilik anlayışı ortaya koymak suretiyle Ünye’mizde gerçekten bunlar yapılamaz denilen işlerin altına imza attık. Hem Belediye meclisimizin aldıkları kararlarla hem de ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla ortaya güzel bir şehir çıkıyor. Hem devlet hem de belediyecilik alanında birçok yatırım arkaya arkaya devam ediyor” dedi.


15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI İHALESİNE MAYIS AYINDA ÇIKILACAK


Eski pazaryerinin yıkım işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bugün meclisimizde alınan kararın ardından Mayıs ayında ihalesini gerçekleştireceğiz, ardından ise inşaat çalışmaları hemen başlayacak. Meydanın açılışını 2018 Temmuz ayında yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Eski kültür merkezinin yıkımı sonrası yapımına başlanan Ticaret Merkezi inşasının sürdüğünü söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Normalde 2018’in ortalarında bitirilmesi hedeflenen Ticaret Merkezi inşası müteahhit firmanın gayretleri ile hızlı ilerliyor. Ünyeli hemşerilerimiz Kasım ayında faaliyete girmesi ile birlikte bu kış gönüllerince vakit geçirebilecekleri bir komplekse kavuşmuş olacak” dedi.


ÜNYE BELEDİYESİ’NİN GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİNE SGK’DAN TEKLİF


Ünye tarihinde bir ilk olan ve Ünye Belediyesinin halkla iç içe bir yönetim anlayışını ortaya koyan “Gönül Köprüsü” Projesi beğeni topluyor. Ünye Belediyesi ekipleri ilçede istisnasız her evi ziyaret ederek vatandaşların taleplerini ve düşüncelerini dinliyor ve çözüm üretiyor. Proje geçtiğimiz günlerde Ünye’yi ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı, Opr.Dr. Orhan Koç’un da dikkatini çekti. Benzer bir projenin daha geniş kapsamlısı olan “Gönül Komşusu” adlı bir proje yürüttüklerini söyleyen Koç, kendi projeleri ile Ünye Belediyesi’nin projesinin entegre edilebileceğini söyledi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Her iki projenin de kardeş proje olması konusunda bir birliktelik kararı aldık” diye konuştu.


ÜNYE BELEDİYESİ BÖLGESİNDE EN FAZLA YOL YAPAN BELEDİYE


Ünye Belediyesi’nin kendi alanında en fazla yol yapan ve yol ihalesi gerçekleştiren belediye olduğunun altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Çalışmalarla alakalı olarak Tekkiraz bölgemizde belediyemize ait bir konkasör şantiyesi kurduk. Burada kendi yol malzememizi çıkararak, hem zamandan hem de paradan tasarruf ettik. Böylece çok daha ucuz maliyetle çok daha fazla yol hizmeti gerçekleştirmenin altyapısını tamamlamış olduk “dedi.


ÜNYE’DE ALTYAPISI TAMAMLANAN TÜM MAHALLELERDE DOĞALGAZ AKIŞI SAĞLANDI


Ünye’nin merakla beklediği doğalgaza sonunda kavuştuğunu söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Şu anda bir kişinin evine sembolik olarak doğalgaz verildi ve kullanıyor. Yüklenici ve dağıtıcı firma bu sene doğalgaz altyapısı tamamlanmayan diğer mahallelerimizle ilgili de ciddi bir çalışma yürütecek. Doğalgaz aboneliği şu an Ordu’dan yapılıyor, ancak ilgili firma Ünye’de abonelik işlemlerini yürütebilmek için bir yer kiraladı. Yakında Ünye’de de abonelik işlemleri gerçekleştirilecek. Böylece halkımızın uzun süredir beklediği doğalgazda da sona gelinmiş oldu” dedi.


Belediye Meclis toplantısında daha sonra 2016 faaliyet raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.


Mecliste son olarak gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.



Ordu Yeni Haber 


Geri Dön