19 / 04 / 2024

Çorum iş dünyası kendi havaalanını istiyor!

Çorum iş dünyası kendi havaalanını istiyor!

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Merzifon Havaalanı'nın uçuş günleri ve saatlerinin Çorum iş dünyasına uymadığını belirtti



Türk Hava Yolları (THY) Samsun Satış Müdürü Ayşegül Özdemir, Çorum TSO Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek, Turkish Cargo'nun hizmetleri konusunda bilgi verdi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ziyarette yaptığı konuşmada, Çorum iş dünyasının kullandığı Merzifon Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması için başından sonuna kadar her türlü maddi ve manevi desteği verdiklerini belirterek, Çorum'un bu havaalanını kullanacak en fazla yolcu potansiyeline sahip il olmasına rağmen uçuş saatlerinin Çorumlu iş adamlarına hitap etmediğini vurguladı.

Uçuş sayısının her güne çıkarılması ile ilgili tarife değişikliği için kurum ve kuruluşlarla birlikte girişimde bulunduğunu ifade eden Başaranhıncal, şöyle konuştu: "Yaptığımız görüşmelerin ardından haftada 3 sefer olarak düzenlenen uçuşların yetersiz olması nedeniyle her güne çıkartılması ve sanayici ve tüccarımızın ihtiyaçları göz önüne alınarak saat uyarlamasına gidilmesi kararı aldık ve bu durumun kamuoyuyla paylaştık. Ancak gerek askeri kurallar gerekse havaalanı hizmetlerinin eksikliğinden dolayı taleplerimiz sağlanamıyor. Çorumlu sanayici ve iş adamları için tek çözüm, Çorum'a havaalanının yapılmasıdır." Ticari malı üretmek kadar pazarlamanın ve yerine ulaştırmanın da çok önemli olduğunu belirten Başaranhıncal, bunun hava ulaşımıyla olmasının iş adamına büyük kolaylıklar getireceğini kaydetti.

Çorum'un Samsun Havaalanı'nda faaliyete başlayan Turkish Cargo'nun hizmetlerinden en çok yararlanacak illerin başında geleceğini dile getiren Başaranhıncal, Çorumluların kendi havaalanına kavuşmasıyla birlikte, Turkish Cargo'nun burada da faaliyete geçmesi konusunda girişimlerde bulanacaklarını kaydetti. Ayşegül Özdemir de Turkish Cargo yolcu uçaklarının, geniş uçuş ağıyla en önemli üretim ve ticaret merkezlerini birbirine bağlayarak en kısa ve en güvenilir kıtalar arası rotalarıyla hizmet verdiğini ifade ederek, kargo kompartımanlarında iç hatta 36 şehir ve 37 hava limanı, dış hatta ise 152 şehir ve 154 hava limanı olmak üzere, Uzakdoğu'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Ortadoğu ve Afrika'ya uzandığını söyledi.

İstanbul, Ankara, Adana,  İzmir  ve Antalya'da sahip olduğu alt yapı, ekipman ve teçhizatları ile dış hat kargo hizmeti sunan THY'nin, Samsun Havalimanı'nda da dış hat gümrüklü hava kargo hizmeti vermeye başladığını anlatan Özdemir, Samsun ile birlikte İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nin kapılarının da yurt dışına açıldığını ifade etti.
AA


Geri Dön