25 / 04 / 2024

Urbam, TOKİ ile beraber kentsel dönüşüme el atacak

Urbam, TOKİ ile beraber kentsel dönüşüme el atacak

TOKİ ile görüşen Urbam'ın Başkanı Antonio Intiglietta, "Gayrimenkul, turizm, enerji alanlarında Türkiye'yi 360 derece kapsamaya geliyoruz" dedi



Kısa zamanda, hesaplı kentsel dönüşüm projeleri yapmayı sağlayacak bir model üzerinde çalışan İtalyan şirket Urbam, birkaç ay içinde Türkiye'ye gelecek.  TOKİ  ile görüşen şirketin Başkanı Antonio Intiglietta, "Gayrimenkul, turizm, enerji alanlarında Türkiye'yi 360 derece kapsamaya geliyoruz" dedi

Tasarım konusunda ikon olan İtalyanlar, Türkiye'nin kentsel dönüşümüne el atmaya hazırlanıyor. Beş yıldır İtalya'nın Milano kentinde gerçekleştirilen gayrimenkul fuarı EIRE'yi düzenleyen Ge.Fi şirketinin patronu ve aynı zamanda gayrimenkul yatırımcısı olan Antonio Intiglietta, "Birkaç ay içinde Türkiye'de toplantılar yapacağız. Tüm alanlarda var olacağız" dedi.

EIRE'de ana şirketi olan Urbam'ın standında bir araya geldiğimiz Antonio Intiglietta, "Burada TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile çok önemli bir görüşme yaptık. Yakında Türkiye'ye gelip İstanbul ve Ankara'daki büyük şirketler ile görüşeceğiz ve hangi alanlarda kiminle çalışabileceğimize bakacağız" diye konuştu.

Enerjiden gayrimenkule her alanda var olacak

Intiglietta, Urbam'ın kentsel dönüşüm projeleri yapan bir şirket olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Şu anda çok önemli bir modele odaklandık. Onun üzerinde çalışıyoruz. Ekonomik ve hızlı kentsel dönüşüm projeleri yapabilmek için bir model bu. İtalya'da bir ortaklıkla beraber yürüttüğümüz bu işle önemli bankalardan finansman sağlamak da daha kolay olacak. Türkiye'deki projeleri nasıl somut bir şekilde gerçekleştireceğimize de bakacağız."

Urbam'ın dışında alt ve üst yapı projeleriyle uğraşan Consta isimli bir şirketleri daha olduğunu dile getiren Intiglietta, Consta'ya bağlı STE Energy ile de Türkiye'de yatırım yapacaklarını dile getirdi. "Yenilenebilir enerji üzerinde çalışıyoruz" diyen Intiglietta, şirketin 10 yıldır Türkiye ile işler yürüttüğünü ancak ofisini bir ay önce İstanbul'da açtığını söyledi.

Intiglietta, şöyle devam etti: "Gayrimenkulde kentsel dönüşüm dışında karma projeler, ticari gayrimenkul yatırımları ve konut projeleri de yapacağız. Türkiye'de 360 derece kapsama alanımız olacak. Her alanda yatırım yapacağız."

Tivigest ile hem yaz hem kış turizminde
Antonio Intiglietta, turizm alanında da faaliyet gösterdiklerini belirterek, Tivigest isimli şirketleriyle de Türkiye'de yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini kaydetti. "Tivigest, hem deniz turizmi hem de kış turizmi ile ilgilenen bir turizm şirketi. Otellerimiz var" diyen Intiglietta, Türkiye'de turizm açısından önemli fırsatlar gördüğünü de sözlerine ekledi. 
 
Limit koymadık fırsatlara bakarız
Türkiye'de iş çeşitli şirketlerle ortaklık görüşmeleri yapacaklarını ve TOKİ ile birlikte iş yapabilme ihtimalleri de bulunduğunu belirten Antonio Intiglietta, "TOKİ de ortağımız olabilir. Neden olmasın?" diye konuştu. Intiglietta, şunları söyledi: "Ne tür işler yapacağımızı, hangisinin daha iyi olacağını bize Erdoğan Bayraktar söyleyecek. Başkan'ın yönlendirmesi çok önemli. Yatırım miktarı ise fırsatlara bağlı olarak değişir. Eğer fırsatlar uygun olursa çok daha fazla yatırım yapabiliriz. Bir alt veya üst yatırım limitimiz yok. İyi fırsatlar, daha çok para demek."

Türkler ve İtalyanlar neredeyse aynılar
"Türkler ve İtalyanlar gerçekten neredeyse aynılar. Bu da hem dost hem de iş ortağı olmamız açısından çok etkili oluyor. Her ikisine de tamamen açığız."

50 ülkeden 20 bin kişi EIRE'de bir araya geldi
Bu yıl 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İtalya'nın en önemli gayrimenkul fuarı kabul edilen EIRE, uluslararası arenada Akdeniz ülkelerinden ve dünyanın diğer ülkelerinden gayrimenkul yatırımcılarını buluşturuyor. Bu yıl EIRE'de 350 şirketin katılımcı olarak yer aldığını ve bunların 12'sinin İtalya dışından geldiğini ifade eden Antonio Intiglietta, ziyaretçi sayısının ise 20 bin olduğunu belirtti. "50 farklı ülkeden ziyaretçimiz var" diyen Intiglietta, şöyle devam etti: "Geçen yıla göre ziyaretçi sayıları ve katılımcı sayısında değişiklik yok. Krizden dolayı tabii ki birtakım düşüşler oldu. Mesela, Türkiye de bazı ülkeler gibi daha az firmayla fuara katıldı. Ama insanlar burada iş peşinde. Gerçekten çalışıyorlar. Herkes için bu durum iyi bir işaret. Türkiye'den insanların çalışmaya hevesli olması da gerçekten olumlu bir mesaj." 

Türk şirketler projeleri tanıttı, ilgi büyük oldu
Bu yıl EIRE'de Türkiye'yi Varyap, Sur Yapı, Urban Land Institue (ULI) Türkiye ve Emlak Konut temsil etti. Varyap'ın Ataşehir'deki projesi Varyap Meridian ve Sur Yapı'nın Kağıthane ve Bayrampaşa projeleri yoğun ilgi gördü. Firma yöneticileri 4 gün boyunca yabancı yatırımcılarla toplantılar yaptılar. Özellikle Türkiye'de iş yapmak isteyen İtalyan şirketlerin temsilcileri Türkiye'yi yakın markaja aldı.

PERAKENDECİLER AVM SORUYOR
Türkiye'deki alışveriş merkezlerinde yer almak isteyen hazır giyim perakendecileri de yatırımcılarla görüştüler. Bunlar arasında kış sezonunda Türkiye'de mağaza açmaya hazırlanan Motivi de vardı. İpekyo'un İtalyan ortağı Miroglio'nun hazır giyim markası Motivi, Sur Yapı'nın alışveriş merkezi projeleriyle ilgilendi.

TOKİ BAŞKANI'NA ÖDÜL
EIRE'de sosyal konutların konuşulduğu bir oturumda konuşma yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a, fuarın üçüncü gününde düzenlenen törende bir de ödül verildi. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne katkılarından ötürü ödüle layık görülen Bayraktar, yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti.  
Menekşe Ataselim/Gazete Habertürk


Geri Dön