23 / 04 / 2024

Ürdün'de ekonomik paket emlak sektörünü olumlu etkiledi!

Ürdün'de ekonomik paket emlak sektörünü olumlu etkiledi!

Ürdün hükümet tarafından uygulanan yeni ekonomi reform paketi emlak sektörüne olumlu yansıdı.



Ürdün'de hükümet geçtiğimiz ay ekonomiyi canlandırmak, yatırımları teşvik etmek ve vatandaşlara verilen hizmetlerin kalitesini iyileştirmek amacıyla bir reform paketi açıklamıştı. Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, 7 Kasım'da Ömer er-Rezzaz hükümetindeki 11 bakanlıkta değişime onay vermesiyle bu paketi uygulayacak kadroda da yenilemeye gidilmişti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rezzaz 18 Kasım'da da "vatandaşların yaşam standardını yükseltmek ve kamu hizmetlerinin iyileştirmek" için söz konusu ekonomik programının ikinci uygulama paketinin başladığını açıklamıştı.

Ömer er-Rezzaz, birinci paketin "ulusal ekonomiyi canlandırma ve yatırım teşviki" üzerinde yoğunlaştığını, ikinci paketin ise idari reform konusunda olduğunu sözlerine ekledi.

EKONOMİK KALKINMA İHTİYACI

Uzmanlar, ekonomik reform paketleri kapsamında şimdiye kadar gayrimenkul ve otomobil gibi sektörlerde odaklanıldığını belirterek, paketin kapsamlı bir ekonomik kalkınma sağlayacak sektörlere yoğunlaşılması gerektiğini kaydetti.

Rezzaz ise yaklaşık 40 sektörle dolaylı olarak bağlantılı olan ve vatandaşları doğrudan etkileyen gayrimenkul sektörüyle bazı uygulamalara başlandığını kaydetti.

REFORM PAKETİNİN SEKTÖRLERE ETKİSİ

Hükümet, pakette elektrikli otomobillere yönelik vergi ve harçları yeniden gözden geçirip, bunların satışının artmasını sağlado.

Ürdün Kredi Garantisi Şirketine de konut sahibi olmak isteyen ailelere destek için banklara 141 milyon dolarlık kefalet limiti açması talimatta bulunan hükümet, vatandaşlar için faiz oranının düşmesine ve bankalardaki risk seviyesini azalttı.

Konut Sektörü Yatırımcıları Derneği Başkanı Zuheyr el-Ömeri ise hükümet tarafından uygulamaya konulan paketlerin gayrimenkul hareketini canlandırdığını ve sektörde olumlu sonuçlar vermeye başladığını kaydetti.

Ömeri, gayrimenkul konusunda başarı sağlanması için uygulamaların uzun süre geçerli olması gerektiğini kaydetti. 


Geri Dön