26 / 04 / 2024

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz, İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesinde yer alan Filistinlilere ait evlerin yıkmasını kınadı.



İsrail'in Hımsa el-Baki bölgesinde yer alan Filistinlilere ait konutlarının yıkılması nedeniyle Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz  yazılı açıklamada bulundu.

Sputniknews'te yer alan habere göre; söz konusu yıkımları kınayan Fayiz şu açıklamalarda bulundu: 

Yıkım ve tehcirin yanı sıra topraklara el konulması, uluslararası hukuk ve insan hakları kurallarının ve Filistin topraklarında işgalci güç olarak duran İsrail'in yükümlülüklerinin açık bir ihlalidir. Topraklara ilhakla el konarak üzerinde konut inşa edilmesi, Filistinlilerin zorla tehcire maruz bırakılması şeklindeki İsrail'in yerleşim politikası tümüyle uluslararası hukuka ve başta 2334 numaralı karar olmak üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına karşı ciddi bir muhalefettir." 

Ürdün den İsrail in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Hımsa el-Bakia 

İsrail askerleri, 1 Şubat'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Hımsa el-Bakia bölgesinde hayvan barınaklarının da olduğu, Filistinlilere ait yaklaşık 40 evi yıkmıştı.

İsrail'in yıkım faaliyeti sonucu bölge sakinlerinden 136 kişi evini kaybetti. 'Askeri eğitim sahası' olduğu gerekçesiyle bölge sakinlerine bulundukları yerleri terk etmeleri yönünde baskı yapan İsrail güçleri, kasım ayında da Hımsa el-Bakia bölgesindeki 75 yapıyı yıkmış, 35'i çocuk 85 bölge sakinini evsiz bırakmıştı.

 
Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimi inşa etme girişimine tepki!


Geri Dön