19 / 04 / 2024

Urla Satış Memurluğu'ndan 2.1 milyon TL'ye yazlık!

Urla Satış Memurluğu'ndan 2.1 milyon TL'ye yazlık!

Urla Sulh Hukuk Satış Memurluğu; Urla'da yer alan güvenlik bölgesi içindeki yazlık ve arsaları satışa sunuyor. Toplam değeri 2 milyon 168 bin 700 TL olan yazlığın ihalesi 16 Ağustos günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek



Verilen ilan şu şekilde;

T.C. URLA SULH HUKUK SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANI
Urla sulh hukuk Mahkemesinin kesinleşmiş ilamları gereği Hissedarlar arasında taksimi mümkün bulunmayan ve satılarak ortaklığın giderilmesine karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adeti, evsafı;
İzmir ili, Urla ilçesi, Demircili köyü. Yağhane boğazı mevkiinde tapunun 44 parselinde kayıtlı 61400 m2 alanlı zeytin ağaçlı tarla vasfında, korunması gereken kültür varlığıdır ve askeri yasak bölge ve güvenlik bölgesi içindedir serhleriyle tapuda kayıtlı olup halen zeminde de bu özelliğini korumakla birlikte taşınmaz üzerinde portatif mahiyette yazlık, günü birlik olarak kullanılmaya uygun kabin seklinde yapılmış ve her an sökülüp taşınabilecek temeli bulunmayan bu haliyle ekonomik değeri olmayan binalar mevcut olup, bu haliyle tamamı toplam 2.168.700,00.TL kıymetindekl taşınmazdır.
İmar durumu; Urla Belediye Başkanlığı yazılarında Demircili köyü 44 parselin 1.Derece Doğal Sit ve 3.Derece Arkeolojik sit alanı içinde kalmakta olup, inşaat izni yoktur. Denilmektedir.
SATIŞ ŞARTLARI:
1- Taşınmazın l.satısı 16/08/2011 Salı günü saat 15.00'den 15.10'a kadar Urla Adliyesi Yazı isleri müdürlüğünde adresinde, acık arttırma sureti ile yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise, en cok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydı ile 26/08/2011 Cuma günü saat 15.00'dan 15.10'a kadar ikinci arttırmaya çıkartılacaktır, bu arttırmada da rüchanli alacaklar var ise alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'ını ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en cok arttırana ihale olunur.
2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde i.!.K.130.mad. gereğince (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Resmi ihale pulu tapunun alım harcı ve masrafları, gayrimenkulun teslim masrafları, KDV alıcıya aittir. Tapunun satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal U.K. madde 130 gereğince verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.
4- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmez ise İcra iflas Kanununun 133.maddesi gereğince ihale fesih edilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden diğer zararlardan alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmaksızın kendilerinden tahsil edilecektir. Tahsil edilecek bu fark öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
6- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için URLA ADLİYESİ YAZI İSLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE acık olup gideri verildiği taktirde'"lsteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7- İs bu satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması durumunda ve adresleri bilinmeyen ilgililer ile taşınmazda hissedar olup, tüm aramalara rağmen adresi tespit edilemeyen SAMİ OĞLU ERDAL ERTEK'e de tebligat yerine kaim olmak üzen gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için de İ.İ.K.madde 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.
8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin 2010/14 satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 23/06/2011 (İ.İ.K.m.126)

Detaylı bilgi için tıklayınız

Geri Dön