25 / 04 / 2024

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev inşa edilecek!

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev inşa edilecek!

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak adlandırılan Uşak Ulubey Kanyonu'na ters ev inşa edilecek. Bu sayede bölgeye daha fazla turist gelmesi amaçlanıyor.



ABD'deki Grand Kanyon'dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev inşa edilecek. Şu an cam teras ile hizmet veren, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bölgede şimdi de ters ev ile ziyaretçi sayısının artması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Ulubey Kanyonu'nun tanıtımı için çalıştıklarını, bölgeye gelenlerin sayısının her geçen yıl arttığını açıkladı. Özaydın, "Kanyonların derinliği 170 metreye kadar ulaşıyor. Böylesi heybetli bir görsellik karşısında ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektiriyor. Biz de ülkemizde yapılan ters evleri inceledik. Örneğin Antalya'da inşa edilen ters evin 3-4 ay gibi bir sürede 200 bin ziyaretçi çektiğini belirledik. Avrupa'da ve ülkemizde ters evler ziyaretçilerden çok ilgi görüyor" dedi.

100 metrelik ev

Bölgede inşa edilecek ters evle ilgili bilgi veren Kaymakam Onur Özaydın, bölgede keşiflerin yapıldığını, 100 metrekare alanda inşa edilecek evin 2 ay içerisinde ziyarete açılacağını söyledi.

Projenin bölgeye ziyaretçi ilgisini artıracağını dilke getiren Özaydın, "Projeyi yapacak firma, bizim taleplerimiz doğrultusunda ilginç fikirlerle evi inşa edecek. Kurban Bayramı'na kadar ev bitecek. Ters ev projesi ile yıllık 100 bin olan ziyaretçi sayısını üçe katlamayı hedefliyoruz. Ziyaretçiler içeride bol bol fotoğraf çektirecek. Ziyaretçiler buraya geldiğinde kanyon bölgesinde yürüyüş yapabilecek, cam terasta keyifli dakikalar geçirecek, ters evde bol bol fotoğraf çektirip vakit geçirebilecek" şeklinde konuştu.

Uşak Park Kanyon'a cam teras yapıldı!

Ulubey Kanyonları'nda Cam Teras açıldı!


Geri Dön