19 / 04 / 2024

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev kurulacak! 

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev kurulacak! 

Uşak Ulubey Kanyonu'na 100 metrekarelik alanda ters ev inşa edilecek. İnşa edilecek evin 2 ay içinde ziyarete açılması planlanıyor. 



Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Uşak'taki Ulubey Kanyonu, bölgeye kurulacak "ters ev" ile daha fazla turist ağırlamaya hazırlanıyor. Karahallı ve Sivaslı ilçelerini de kapsayan 77 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonu, doğaseverler için önemli turistlik alanların başında geliyor.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Ulubey Kanyonu'nun tanıtımı için çalıştıklarını, bölgeye gelenlerin sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. Kanyon bölgesine gelen ziyaretçilerin, özellikle Cam Teras'ta vakit geçirdiğini ve fotoğraf çektirdiğini, burada kanyonun derinliklerini kuş bakışı izleme keyfi yaşadığını belirten Özaydın, son 5 yılda Park Kanyon ve Cam Teras'a 500 binin üzerinde kişinin geldiğini ifade etti.

Turistlerin bölgede ne kadar vakit geçirdiği, en çok hangi faaliyetlerde bulundukları gibi konularda rapor tuttuklarını kaydeden Özaydın, "Kanyonların derinliği 170 metreye kadar ulaşıyor. Böylesi heybetli bir görsellik karşısında ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektiriyor. Biz de ülkemizde yapılan ters evleri inceledik. Örneğin Antalya'da inşa edilen ters evin 3-4 ay gibi bir sürede 200 bin ziyaretçi çektiğini belirledik. Avrupa'da ve ülkemizde ters evler ziyaretçilerden çok ilgi görüyor." dedi.

Özaydın, bölgede keşiflerin yapıldığını, 100 metrekare alanda inşa edilecek evin 2 ay içerisinde ziyarete açılacağını kaydetti. Projenin bölgeye ziyaretçi ilgisini artıracağını söyleyen Özaydın, "Projeyi yapacak firma, bizim taleplerimiz doğrultusunda ilginç fikirlerle evi inşa edecek. Kurban Bayramı'na kadar ev bitecek. Ters ev projesi ile yıllık 100 bin olan ziyaretçi sayısını üçe katlamayı hedefliyoruz. Ziyaretçiler içeride bol bol fotoğraf çektirecek. Ziyaretçiler buraya geldiğinde kanyon bölgesinde yürüyüş yapabilecek, cam terasta keyifli dakikalar geçirecek, ters evde bol bol fotoğraf çektirip vakit geçirebilecek." ifadelerini kullandı.

Özaydın, bölgeden elde edilen gelirin Ulubey ilçesinin köylerine harcandığını dile getirerek, bu tür projelerle hem turizme katkı sağladıklarını hem de gelir elde edip köylerin sorunlarını çözdüklerini söyledi.


Geri Dön