19 / 04 / 2024

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.



Uşak'ta yaklaşık 1.5 yıl önce, pazarlanan  TOKİ  konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi için “yeşil alan” yapılmasına karar verilmişti. Tanıtım pankartları bulvarlara asıldı ve reklamlar verildi. Fakat geçtiğimiz günlerde bir şok yaşandı ve Belediye Meclisi'nde bu alan için yapı izni çıktı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; yeşil alan yerine otel projesi geldi. TOKİ sakinleri duruma tepki gösterdi. İYİ Parti Uşak İl Başkanı Hakan Savaş, “1.5 yıl önce,  AKP'li eski Belediye Başkanı yeşil alan sözü verdi. Buna güvenen vatandaşlar konut aldılar” diye konuştu.

TOKİ konutlarının önünde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Hakan Savaş, şöyle konuştu:

İNŞAAT ALANI OLDU

“Burada 7 bin 500 kişi yaşıyor. Kişi başına 14 metrekare yeşil alan düşmesi gerekiyor. Malesef mevcut yeşil alan da inşaat alanı yapılıyor. İnsanlara bu evleri satarken burayı yeşil alan olarak gösterdiler. Bugün ise otel yapılıyor. Daha 1.5 yıl önce şehrin her tarafında bilbordlarda bu projelerin görsellerini sergilediler. Bugün ise yeşil alan olarak gösterdikleri yeri otel inşaat alanı olarak ilan etmeleri ne ahlakidir ne vicdanıdır ne de hukukidir.”

Boy boy pankartlar asıldı

Tepkilere neden olan karardan sonra İYİ Parti Uşak İl Başkanı Hakan Savaş, “Daha 1.5 yıl önce,  AKP'li eski Belediye Başkanı tarafından ‘burası yeşil alan olacak” diye boy boy pankartlar asıldı. Yandaş medya bu görselleri sayfalarında sergiledi. Yapılan açıklamalara güvenen vatandaşlar bu projelerden konut aldılar. Ama aldatıldılar” diye konuştu.


Geri Dön