23 / 04 / 2024

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Toplumsal fayda odaklı projeleriyle sosyal belediyecilikte ilklerin mimarı olan Üsküdar Belediyesi yarıtımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi, Bulgurlu’da hizmete açıldı. 



Engellilere yönelik hayata geçirdiği Tebessüm Kahvesi'yle çok sayıda ödül alan Üsküdar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yeni bir yatırımı daha hayata geçirdi. Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi Bulgurlu’da, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Boyraz ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılım gösterdiği törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Üsküdar Belediyesi olarak engelliler konusunda Türkiye’nin en iyi tesisini hayata geçirdiklerini dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen‘’En büyük engel önyargılarımızdan kaynaklanan engellerdir. Engelli kardeşlerimize fırsat verirsek her şeyi başaracaklarına inancımız tamdır. Bugün hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi tam da bu düşüncenin tezahürüdür’ şeklinde konuştu.


ENGELLER GÜNÜBİRLİK ODALARDA KONAKLAYACAK

Merkezle ilgili açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sözlerine şu şekilde devam etti: ‘5 katlı merkezimiz 5 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare de açık alana sahip. Başka hiçbir kamu alanında olmayan hem kız hem de erkek çocukları için terapi havuzlarımız var. 7 yıldızlı otel konforunda özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların günübirlik konaklayacağı odalar bulunuyor. Evde engelli çocuğu olan aileler bize telefon edecek. Onları gidip evlerinden alacağız. Çocukları merkezde uzmanlar gözetiminde istirahat ederken anneler, babalar kendileri için zaman ayırabilecekler. Alışveriş, hasta ziyareti, piknik yapabilecekler ya da bir dost meclisine katılma fırsatı bulabilecekler.’’


TÜRKİYE’DE BİR İLK; ALZHEIMER OKULU

Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başka hiçbir merkezde olmayan Alzheimer Okulu olduğunu da söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’Alzheimer günümüzde hızla yayılan bir hastalık. Hem hastalar hem de aileler için zorlu bir süreç. Bu nedenle hem hastalar için hem de yakınlarına yönelik eğitimler düzenlenecek. Sadece Üsküdar değil, İstanbul’un her yerinden gelmek isteyenler için okulumuzun kapısı ardına kadar açık’’ dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tüm bu hizmetlerden vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağının da sözlerine ekledi.

Engelli bireylerin rehabilitasyonu için tüm ayrıntıların düşünüldüğü merkezde; kız ve erkek çocuklara yönelik 2 ayrı yüzme havuzu, uzay terapisi, duyu bütünleme terapisi, dil ve konuşma terapisi, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okuma salonu, kafeterya gibi birçok bölüm yer alıyor.

Gerçekleştirilen açılışta down sendromlu bağlama üstadı Çağatay Aras, notaların otizmli dâhisi Rabia Aytek, görme engelli Emre Kandemir de unutulmaz bir konser verdi. Down sendromlu gençlerin de görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin standının da bulunduğu açılışta filografi, kaligrafi, ahşap boyama, mehter, ritim, bağlama ve ses, resim, ebru, nikâh şekeri ve konser çalışmalarını içeren atölyelerin sergileri de yaptı.


Geri Dön