27 / 04 / 2024

Bursa Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Bursa Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

 Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik projeler kapsamında hayata geçirilen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı.



 

Bursa’ya değer katan Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk odaklı uygulamaları kapsamında, Osmangazi İlçesi Veysel Karani Mahallesi’nde hayata geçirilen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ hizmete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Atıcılar Eğitim Vadisi karşısında inşa edilen merkez, engelli vatandaşların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuyla ilgili olarak, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin değerine işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşamaktan keyif alınan bir Bursa’nın inşası için yoğun çaba halindeyiz. Kentimizde dezavantajlı gruplara yönelik projelere büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, herkesin birer engelli adayı olduğunu dile getirerek, “Bursa’da engelli vatandaşlarımızın hizmete erişimi önündeki tüm engelli bir bir kaldırıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi, bu uygulamaların en önemlilerinden biri. Bu merkezle engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılımını sağlamayı, mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olmayı ve engelli ailelerinin de gündelik yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Merkez, toplumda engelli olma durumuyla ilgili farkındalık sağlarken, toplumun engelli haklarını gözeten duyarlı bir yapıya kavuşmasına da katkıda bulunacak” dedi.

 


Geri Dön