19 / 04 / 2024

Üsküdar Kirazlıtepe'deki Esentepe Camii onarılarak ibadete açıldı!

Üsküdar Kirazlıtepe'deki Esentepe Camii onarılarak ibadete açıldı!

Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle restorasyonu tamamlanan Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki Esentepe Camii yeniden ibadete açıldı. Açılış, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in de ka



Açılışta konuşan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, caminin yapımında emeği geçen başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve hayırseverlere teşekkür etti.

 

"Üsküdar'ın cami lavaboları pırıl pırıl olacak"


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Kirazlıtepe Mahallesi’nin hemen yanında yükselen Çamlıca Camii’nin mahalleye daha da değer kattığına dikkat çekerek, “Hem bizim, hem Üsküdar’ın, hem de Kirazlıtepeliler olarak o camiinin burada bulunması bizleri çok heyecanlandırmaktadır” dedi.


Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdarlılara da bir müjde vererek konuşmasına şöyle devam etti; “Üsküdar’daki camilerimizin tefrişatıyla yakından ilgileniyoruz. Önümüzdeki günlerde camilerimizin lavabolarında, abdesthanelerinde, bir Üsküdarlıya yakışır pırıl pırıl tertemiz lavabolar inşa edeceğiz ve önce merkezdeki camilerden başlayacağız” diye konuştu.


Konuşmalardan sonra caminin açılış kurdelesi kesildi ve cemaate birlikte ilk Cuma Namazı kılındı. Cami çıkışı, törene katılanlara,etli  pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.


Üsküdar Belediyesi


Geri Dön