29 / 03 / 2024

Üsküdar Validebağ Koru Cami ibadete açıldı!

Üsküdar Validebağ Koru Cami ibadete açıldı!

Üsküdar Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.



Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı. 


Cuma hutbesi Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir tarafından okunurken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül ve vatandaşlar birlikte cuma namazını kıldı.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün Üsküdar için ayrı bir bayram günü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


"Çok güzel bir camimizi ibadete açmış olduk, hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Camimiz gerçekten bu bölgede ciddi anlamda bir ihtiyaç olarak düşünülen bir yerde yapılmış oldu. İhtiyacı da giderdi ama görüldüğü kadarıyla yeterli de değil. Maşallah cemaati bol bir cami olacağa benziyor."


Caminin yapılış aşamasındaki yaşanan bazı sıkıntıları unuttuklarını ifade eden Türkmen, "Unutmak istiyoruz. Onlar gereksiz bir takım polemiklerdi ama bütün milletimiz de unuttu artık. Unutulmayacak olan bir şey, bu eserdir" dedi.


Cami cemaatinden Murat Altuntaş ise caminin otopark alanına yapıldığını belirterek, şunları söyledi:


"Mahalle içerisinde herkesin ihtiyacını gören, sevgi, saygı, huzur ve anlayış içerisinde herkesin gelip ibadetini yapabileceği bir cami. İnsanlar artık yazları çocuklarını Kuran kursuna getirebilirler, cenazelerini burada kaldırabilirler. Validebağ Korusu da yerinde duruyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan kardeşlik, birlik beraberlik burada. Buyursunlar gelsinler, buranın tadını çıkarsınlar."


Namazın ardından vatandaşlara lokum ve ramazan şerbeti ikram edildi.


AA


Geri Dön