24 / 04 / 2024

Üsküdar'da icradan 6.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Üsküdar'da icradan 6.5 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi'nde bulunan arsa İstanbul Anadolu İcra Dairesi tarafından 9 Kasım 2015 günü saat 11:30 ile 11:40 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.



İstanbul Üsküdar'da yer alan arsa 6 milyon 562 bin 500 TL bedelle İstanbul Anadolu İcra Dairesi tarafınca satışa sunulacak.

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri:Satılmasına karar verilen taşınmaz İstanbul ili Üsküdar ilçesi Rumi Mehmet Paşa mahallesi 5 cilt 432 sayfa no 431 ada 43 parsel tapuda arsa vasfında olan taşınmaz İstanbul ili Üsküdar ilçesi Mimar Sinan mahallesi Şemsipaşa caddesi ile Harem Sahil yolu caddesi arasında kain 62 pafta 431 ada 43 parsel sayılı 556,40 m2 miktarlı arsada inşa edilmiş Şemsipaşa caddesi üzerinden girişli 13 sokak kapı nolu Çifte Konaklar Apartmanı isimli ana taşınmazın 10/96 hissesi intifa hakkı ile yükümlü 36/96 hissesidir. Parsel üzerinde Şemsipaşa caddesi cephesinden girişli her biri zeminde 100 m2 alanda kurulmuş konut olarak kullanılan bodrum + zemin + 2 normal kattan ibaret dört katlı ayrık nizamda iki adet betonarme kargir bina mevcuttur. Binaların 2. bodrum katı harem sahil yolu caddesi cephesinde 400 m2 miktarlı asma katlı mağaza vardır. Asma katlı mağazanın zemini seramik, duvarları boyalı cephesi alüminyum doğramalı camekanlı vitrinli olup mağaza içinden asma kata mermer basamaklı merpen ile irtibatlıdır. Binaların dış cepheleri üzeri boyalı ahşap kaplamalı olup binalardan ahşap oturtma çatı üstü kiremit kaplıdır. Binaların biri 1. bodrum kattan sonra ön ve arka cephede 1.50 m diğeri ise kısmen cumbalı çıkmalıdır. Binalara Şemsipaşa caddesi üzerinden demir doğramalı kapıdan girildikten sonra 8 basamak inilerek 1. bodrum kattan ahşap doğramalı camekanlı kapıdan girilmekte olup katlar arası mermer basamaklı ve demir korkuluklu merpenleri vardır. Binalarda elektirk su doğalgaz girişi tesisatı mevcuttur. Her iki binanın 1. borum , zemin ve normal katlarında mesken olarak kullanılan birer daire olup birinde eklentili görevli dairesi vardır. Dairelerde giriş holü, koridor, mutfak, banyo wc salon ve üç oda mevcuttur. Giriş holü koridor ve mutfak zeminleri seramik, duvarları boyalı olup üzeri laminant kaplı mutfak duşakabin klozet lavabo, wclerde klozet ve lavabo vardır. Salon ve odaların zeminleri ahşap parke kaplı duvarları boyalı olup tavanları kartonpiyerlidir. Dairelerin kapılan ve pencereleri üzeri boyalı ahşap doğramalı olup bodrum ve zemin katın bazı pencereleri demir parmaklık ile muhafazalıdır. Binalardan birinin normal katlarında zeminleri seramik kaplı etrafı duvar korkuluklu, diğerinde ise cumbalı balkonları vardır. Dairelerde elektirik su doğalgaz ile çalışan kat kaloriferi tesisatı mevcut olup panoramik Boğaziçi deniz manzaralıdır . Söz konusu taşınmazda borçlunun 10/96 hissesi intifa hakkı ile yükümlü 36/96 hissesi 6.562.500,00 TL muhammen bedelle satışa çıkarılmıştır.

İmar Durumu: Üsküdar ilçesi Mimar Sinan mahallesi 62 pafta 431 ada 43 parsel sayılı yer 09/06/2006 T.T'li 1/1000 ölçekli Üsküdar Meydanı ve yakın çevresi Revizyon uygulama imar planının 14/08/1998 T.T'li ve 1/1000 ölçekli Ayazma ve Rumi Mehmet Paşa Cami ve çevresi koruma amaçlı uygulama imar planının geçerli olduğu alanda kısmen sivil mimarlık örneği lejantında kısmen de park alanında kalmaktadır. Parsel üzerinde tescilli eski eser bulunmakta olup İstanbul VI nolu KVK Bölge Kurul kararı ile uygulama yapılacaktır. Denilmekte olduğu  anlaşılmıştır.

Kıymeti: 6.562.500,00 TL 
KDV Oranı: %18
Kaydındaki Şerhler:İstanbul 3 nolu Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kurulu müdürlüğünün 07/10/1996 T. A. 2006 sayılı kararı vardır. 2 nolu kültür ve tabiat varlığıdır. İl Kültür Müdürlüğünün 15/04/2002 tarih ve 37/97 sayılı yazısı dosyadadır. Korunması gerekli 2-A 3.grubu kültür varlığıdır. Taşınmaz üzerinde toplam 10/96 hissenin Ali Çavrar ve Rahime Çavrar'a ait intifa hakkı bulunmaktadır.
1. Satış Günü: 09/11/2015 günü 13:30 - 13:40 arası
2. Satış Günü: 04/12/2015 günü 13:30 - 13:40 arası
Satış Yeri: İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ MEZAT SALONU/ İSTANBUL

Satış şartları:
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/13054 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/09/2015


Geri Dön