27 / 04 / 2024

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kabul edildi!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kabul edildi!

Üsküdar'da kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği teklifi, CHPli meclis üyelerinin ret oyuna rağen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.



Üsküdar'da kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı derişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısının dördüncü birleşimi Saraçhanedeki belediye binasında gerçekleştirildi. 




Meclis'te, Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1-5000 ölçekli Nazım 1mar Planı fadifatı teklifi oylamaya sunuldu. Teklifi içeren komisyon raporunun oylanması sırasında tartışma yaşandı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna rağmen AK Partili üyelerin "evet" oyuyla kabul edildi.



TÜRKMEN: ÖRNEK PROJE OLACAK 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu kararın Üsküdar için hayati önem taşıdığını söyledi. Türkmen, "Usküdarda kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu. İnşallah yakında TOKI ile yapacağımız protokolle yerinde dönüşüm mantığıyla ilerleyeceğiz. Şu anda orada vatandaşlarımız bulunmakta. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları hak sahibi yapacak şekilde dönüşümü başlatıyoruz. Şu andaki kaçak projeleri yıkıp, yerine Üsküdar estetiğini bozmayacak ve koruyacak şekilde güzel binalar inşa edeceğiz. Bizim uygulamamız sadece Usküdarda değil, lstanbulda önemli ve örnek bir uygulama olacak. Toplam alanımız 45 dönüm ve mülkiyetin tamamı kamu mülkiyetindedir. Yoğunluğu artırmadan Boğazdaki estetiği daha da güzelleştirecek örnek bir proje olacak" dedi.



Bizim Gazete


Geri Dön