29 / 03 / 2024

Üsküdar'daki dev arsa 550 milyon TL'ye İGDAŞ'ın oldu!

Üsküdar'daki dev arsa 550 milyon TL'ye İGDAŞ'ın oldu!

İBB Üsküdar Ünalan'daki 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki dev arsayı ihaleyle 550 milyon liraya İGDAŞ'a sattı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Üsküdar Ünalan'daki 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki araziyi, ihaleyle 550 milyon liraya İGDAŞ'a sattı.

İBB, Üsküdar Ünalan'daki dev arsayı bugün satışa çıkarmıştı. Akasya Acıbadem AVM’nin karşısında, Çamlıca Kız İmam Hatip Lisesi ile Kuba Camii’nin hemen yanı başında yer alan arsanın muhammen bedeli 385 milyon 643 bin 180 TL olarak açıklanmıştı.

Toplam yüzölçümü 29 bin 664,86 metrekare olan arsanın ihalesi bugün saat 13:00'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Saraçhane'de gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yapılan ihaleye sadece İGDAŞ katıldı. İGDAŞ, 550 milyon lira  bedelle arazinin yeni sahibi oldu.

Kapalı zarf usulüyle gerçekleşen ihalede, İGDAŞ, 386 milyon liralık bir teklif verdi. Ardından pazarlık yapıldı. Pazarlık sonucunda üzerinde İkmal Müdürlüğü bulunan İGDAŞ, 550 milyon lira vererek arazinin sahibi oldu.

İhale sonucunda gazetecilere bilgi veren İhale Komisyonu Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Rasim Bilgehan, arazinin İGDAŞ tarafından alındığını söyledi. 

Hali hazırda 18 bin metrekarelik alanın zaten İGDAŞ tarafından kullanıldığını belirten Bilgehan, "Burası mevcut imar planlarında kısmen, ticaret, konut, özel orta okul, sağlık, meydan, park ve imar yolu olarak geçiyor. İmar planlarında bir değişiklik yapılmadan satıldı. Katılımcı vardı. O da İGDAŞ'tı. Arazi 550 milyon lirayla İGDAŞ'ın oldu. İGDAŞ mevcut kullanımını devam ettirmek için satın aldı." diye konuştu.

Satışa konu olan değerli arazi kısmen ticaret konut alanı, kısmen özel ortaokul alanı, kısmen sağlık tesis alanı, kısmen meydan alanı, kısmen park alanı, kısmen de imar yolu alanı olarak belirlendi. 

Üsküdar daki dev arsa 550 milyon TL ye İGDAŞ ın oldu!


Geri Dön