27 / 04 / 2024

Üsküdar'daki toplanma alanının TÜRGEV'e devredildiği iddiası mecliste!

Üsküdar'daki toplanma alanının TÜRGEV'e devredildiği iddiası mecliste!

Üsküdar Ünalan Mahallesi'ndeki deprem toplanma alanının bir vakfa devredildiği iddiası meclis gündemine taşındı..



Üsküdar daki toplanma alanının TÜRGEV e devredildiği iddiası mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Üsküdar Ünalan Mahallesi'ndeki deprem toplanma alanının bir vakfa devredildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Tanrıkulu önergesinde "İstanbul Üsküdar ilçesi Ünalan Mahallesinin tek büyük deprem toplanma alanının bulunduğu 55 bin metrekarelik Şampiyon Spor Tesislerine ait arazinin TÜRGEVe verildiği haberleri basına yansımıştır." dedi.

Tanrıkulu'nun soruları

1.Uzmanların olası İstanbul Depremi ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalar ve ciddi uyarılara rağmen, vatandaşlarımızın canını kurtarıp, sığınacağı arazinin inşaat yapılması için TÜRGEV'e verildiği iddiası doğru mudur?

2.İddia doğru ise, İstanbul Üsküdar İlçesi Ünalan Mahallesi'nin tek büyük deprem toplanma alanına inşaat yapıldıktan sonra bölgede deprem toplanma alanı neresi olacaktır?

3.Üsküdar civarındaki en büyük deprem toplanma alanı TÜRGEV'e verildiğine göre, depremden sonra bölgedeki can kayıplarının artmasından, yaralılara ve muhtaç dürümdakilere ulaşılamamasından kim ya da kimler sorumlu olacaktır?

4.2002 - 2018 yılları arasında yıllar bazında 23 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç deprem toplanma alanı hangi Vakıf ve Derneklere hangi gerekçeler ile verilmiştir?

5.TÜRGEV’e kurulduğu tarihten itibaren 23 Temmuz 2018 tarihine kadar devri yapılan arsa, arazi ve taşınmazların dağılımı nedir?

 


Geri Dön