25 / 04 / 2024

Üstündağ Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Üstündağ Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Üstündağ Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi, Ali Üstündağ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ufuk Üstündağ Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 500 bin TL sermaye ile 22 Ekim'de Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.



Üstündağ Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi, Ali Üstündağ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ufuk Üstündağ Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 500 bin TL sermaye ile 22 Ekim'de Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu. 


Üstündağ Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi iş konusu; Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. Şirket çalışma konusuna giren malların satımını yapabilmek için yurt içi ve yurt dışında teşhir ve satış mağazaları, dükkânlar açabilir. Fabrika atölye ve tesisler kurabilir, kurulmuşları devir alabilir işletebilir. İş konusu ile ilgili lisans ihtira beratı (Know-How) ve diğer sınaî mülkiyet haklarını iktisap etmek, devir ve ferağ etmek ve bunlar üzerinde lisans anlaşmaları yapmak. Şirket konusu ile ilgili olarak resmi ve özel kuruluşlar nezrinde her kademede taahhütlerde bulunabilir. Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirebilmek için gayrimenkuller ve ipotek irtifak gibi ayni haklar iktisap edebilir. İnşa ifraz ve kat irtifakı kat mülkiyeti tesis ipotek almak ve vermek ipotekleri uzatmak, değiştirmek feğletmek kiraya vermek kira akdini tapuya tescil ettirmek. Amaç ve konusunu gerçekleştirebilmek için gayrimenkuller ve ayni haklarla ilgili her çeşit iltizamı ve tasarrufi işlemde bulunmak, almak - satmak. İç ve dış piyasalarda uzun ve orta ve kısa vadeli krediler alabilir. Amacının tahakkuku için mali ticari ve sınaî hukuki her türlü tasarrufta bulunabilir. Şirket her türlü ticari ve/veya hususi mahiyette nakil vasıtaları satın alabilir, ihtiyacından fazlasını satabilir, kiraya verebilir. Her türlü şartlarda kiralama sözleşmeleri düzenleyebilir. Yalnızca kiraya verilmek amacıyla dahi, nakil vasıtaları alabilir, bunları kiraya verebilir.



Geri Dön