26 / 04 / 2024

Üvey çocuğu olanlar dikkat!

Üvey çocuğu olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Kredi kullanarak aldığım ve tapusunu eşimin üzerine yaptığım daireden öldüğümde üvey kızlarım hak elde edebilirler mi?' sorusunu cevapladı.



Posta yazarı Tamer Heper 'Kredi kullanarak aldığım ve tapusunu eşimin üzerine yaptığım daireden öldüğümde üvey kızlarım hak elde edebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Kredi kullanarak aldığım ve tapusunu eşimin üzerine yaptığım daireden öldüğümde üvey kızlarım hak elde edebilirler mi? l H.V.

Üvey çocuğu olanlar dikkat!

***

Görüyorum ki okuyucumun aklı karışık. Bunu kendi adına kredi kullanıp daireyi eşi adına yaptığı için söylemiyorum. Bu takdir edilecek bir husus, sözüm başka açıdan. Dikkat edin; sorusunda, daire karısının ama kendisi öldüğünde karısının çocuklarının bu dairede hak sahibi olup olmayacağını soruyor.

Şimdi malvarlığı eşinin üzerinde ise bu malvarlığına sahip olacak olanlar eşin vefatında, eşin mirasçıları. Okuyucum bir gün vefat ettiğinde de okuyucumun adına tescilli mallar kendi mirasçılarına kalacak. Yani endişe konusu yapılan daire, okuyucumun vefatında miras olarak kalmayacak. Okuyucumun mal varlığı içinde bu daire yok. Dolayısıyla vefatında bu daire hiç kimseye miras olarak kalmayacak.

Bir gün eşi vefat ettiğinde işte o zaman bu daire, eşin yasal mirasçılarına kalacak ki görüldüğü kadarı ile eşin vefatında mirasçı olarak çocukları var. İşte bu çocuklar o zaman bu daireye sahip olacaklar. Bir daire alınırken, yani bir mala sahip olunurken malikin vefatında bunların da o kimsenin mirasçılarına geçeceği çok bilinen bir şey.

***

Ancak sonuç olarak şunu söyleyip yanıtımı bitireyim. Okuyucum kendi vefatında, bu dairenin üvey evlatlara kalacağından endişe ediyorsa etmesin, kendi vefatında onlara kalmayacak. Eşinin önce vefatında ise kendisi ile üvey evlatları bu yere birlikte malik olacaklar.


Geri Dön